ABD’nin Şikago eyaletinde yaşayan ve geçimini yarı zamanlı çalışıp kargo teslimatı yaparak sağlayan Brian Murphy isimli vatandaş, 2020 Şikago Otomobil Fuarı’nda Nissan’ın açtığı stantta boy gösterdi. Bunun sebebi kendisinin kullandığı 2007 model Nissan Frontier kamyonetiyle tam 1 milyon 600 bin kilometre (1 milyon mil) mesafe kat etmiş olmasından başka bir şey değildi elbette.

Japon otomobil markası Murphy’e aynı kamyonetin 2020 modelinin anahtarını hediye etti ve bunu Instagram hesabından duyurdu.

Yağını suyunu koyup 1,5 milyon kilometreden fazla yol yaptı

Arabasını 2007 yılında sıfır kilometre olarak satın alan Brian Murphy aradan geçen 13 yıl boyunca sadece yağ ve filtre değişimini yaptı, motor ve şanzıman köklü herhangi bir değişiklik geçirmedi. Öyle ki bu durum Nissan’ı dahi biraz şaşırtmışa benziyor, çünkü Instagram’dan yapılan paylaşımda hiçbir Nissan modeli için 1 milyon kilometre garantisi verilmediği özellikle belirtilmiş.

Dışı aynı, içi bambaşka

Bu arada ilginç olan şu ki Nissan Frontier’in 2020 modeliyle 2007 modeli arasında dış görünüm itibariyle pek bir fark yok. Fakat kaputun altında önemli değişiklikler söz konusu. Örnek vermek gerekirse Frontier’de artık 5 ileri manuel vites yerine 9 ileri otomatik şanzıman tercih edilmiş. Yüzde 93 oranında tüm bileşenleri yenilenen V6 motorun 3.8 litre hacme çıkmış olması da cabası.

Toplamda 301 beygir güç üreten kamyonet tam bir performans canavarı. Oysa 2007 model Frontier’de 2.5 litrelik dört silindirli motor kullanılıyordu ve bu motorun performansı, 2020 modele kıyasla 49 beygir daha azdı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version