2021 model Nissan Pathfinder’e dair sızıntı kaynaklı haberler yeni yılın ilk günlerinden bu yana, neredeyse her ay gündeme geliyor. Ocak ayında AutoBlog sitesi Pathfinder prototipinin casus görüntülerini kamuoyuyla paylaşınca ilgi haberin altına Bryson isimli bir yorumcu “Küçük kuşlar bana 2021 Pathfinder’in CVT yerine yeni nesil 9 ileri bir otomatik vitese sahip olacağını söyledi” yorumunu yapmıştı.

Mart ayında ise Reddit’te benzer bir iddia paylaşılmıştı. Nisan ayında da Carscoops sitesinde yine sektöre yakın kaynaklara dayandırılan aynı haber yer almıştı. Bugün geldiğimiz noktada AllCarNews sitesi de bu iddiayı destekleyen bir haber paylaştı. Buna göre bugüne dek tercih edilen Jatco CVT şanzıman Pathfinder’de kullanılmayacak, yerine yeni 9 ileri otomatik şanzıman konumlandırılacak.

Bahsi geçen şanzıman Alman ZF’den tedarik edilecek. Halihazırda Honda ve Jaguar Land Rover modellerinde kullanılan otomatik vites düzeneği sorunsuz çalışmasıyla biliniyor.

Öte yandan Nissan Pathfinder’in hangi paketlerinde ZF 9 ileri otomatik şanzımana yer verileceği de merak konusu oldu. Tahminler crossover modelinin 284 beygir gücündeki 3.5 litrelik V6 motorlu versiyonuna ZF şanzımanın eşlik edeceği yönünde. Aynı şanzımanı kullanan diğer çoğu üreticinin yaptığı gibi Nissan’ın da sürekli dört çeker modelinde bu otomatik vitesi kullanması bekleniyor.

Şuan için Pathfinder’in çıkışına daha var. Özellikle Koronavirüs salgını nedeniyle bu tarih daha da ertelenebilir. Yeni şanzıman seçeneğinin yanı sıra spor görünümlü direksiyon, hayalet gösterge, yeniden tasarlanan araç içi eğlence sistemi ve Android Auto ile Apple CarPlay desteği de aracın öne çıkan özellikleri arasında yer alacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version