Nissan X-Trail veya diğer adıyla Rogue’nin 2021 modelinin üretimine başlandı. 2021 yılı sonuna kadar ABD’de satışa sunulacak altı yeni Nissan modelinden birisi olan crossover modeli Tennessee eyaletine bağlı Smyrna’daki fabrikada banttan inecek.

Kompakt crossover modelini özel kılan en önemli detay, ABD’de en çok satan Nissan modeli olması. Bu zamana dek yaklaşık 3 milyon adet X-Trail veya ABD’deki bilinen adıyla Rogue modeli ülkede satılmış.

Çok satılıyor olmasına rağmen Rogue’un bazı dezavantajları var. Bunun başında aracın sadece tek bir motor seçeneğiyle satışa sunulması geliyor. Buna göre alıcılar yalnızca 2.5 litre hacimli 181 beygirlik motoru satın alabiliyorlar, o kadar. Oysa segmentin diğer oyuncularında Honda, CRV’de turbo dört silindirli güç ünitesi seçeneği sunuyor. Toyota da RAV4’te 203 beygire kadar çıkabiliyor.

Hepsi bu kadar mı? Değil tabii. Tork konvertörlü otomatik şanzımanın yerine Nissan halen daha pek seveni olmayan CVT şanzıman kullanma noktasında ısrarcı. JATCO tarafından tedarik edilen CVT şanzımanın vites geçişlerini vuruntulu yaptığına dair yüzlerce şikayet var.

CMF-C/D isimli platform üzerine yükselen arabanın teker aralığı ve yükseklik ölçüleri, bir önceki kasa ile aynı. Zaten eski motoru ve şanzımanı kullanmaktaki ısrarın sebebi de bu.

Sürekli dört tekerleğe güç aktaracak olan arabada yenilikler de yok değil tabii. Kablosuz şarj, akıllı sürüş asistanı ProPILOT Assist, kablosuz Apple CarPlay ve Nissan Safety Shield 360 gibi birçok üst düzey donanım Rogue’daki yerini alacak.

2021 Nissan Xtrail modeliyle ilgili detayları https://www.yuzbasiogluoto.com.tr/arac-modelleri/nissan-x-trail adresinden bulabilirsiniz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version