Otomotiv devlerinin başı zaman zaman geri çağrılan araçlarla ciddi manada ağrıyabiliyor. Daha önce de Volkswagen ve Toyota gibi üreticilerin satışa sunduğu modellerde meydana gelen arızalar, her iki şirkete milyonlarca liralık zarar vermişti. Şimdi ise Japon otomotiv üreticisi Nissan’ın başı aynı dertten muzdarip.

Toplam 320 bin aracı kapsıyor

Üretmiş olduğu bazı modellerdeki elektronik güç ünitesinin kaplamasında meydana gelen ufak bir arıza, en kötü senaryoya göre kısa devre yapıp araçlarda yangın çıkmasına yol açabiliyor. Bu durumu engellemek isteyen Nissan, Japonya’daki müşterilerine çağrıda bulunup 320 bin aracı geri çağırma kararı aldı. Buna göre müşteriler en yakın Nissan yetkili servisi aracılığıyla ücretsiz olarak sorunlu parçayı tamir ettirebilecekler.

Şimdiye kadar ülkemizde satışa sunulmamış Serena isimli bir minivan ve Suzuki ile Mitsubishi için üretilen van modellerini kapsayan toplam 6 araçta bu sorun tespit edildi. Bu araçlar sırasıyla Şubat 2010 ve Eylül 2014’te üretim bandından indirilmişti.

8 kişi işinden oldu

Japonya Ulaştırma Bakanlığı’na rapor veren Nissan, konuyu titizlikle araştırdıklarını dile getirerek şimdiye kadar 8 kişinin işine son verildiğini de paylaştı.

Japonya dışını etkilemiyor

Peki, bu haber Türkiye’deki Nissan müşterilerini ne kadar etkiliyor? Cevap, hiç. Bahse konu geri çağrılan araçlar yalnızca Japonya sınırları içinde satışa sunulan modeller. Şirket sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Türkiye de dahil, diğer hiçbir ülkedeki Nissan araçları bu geri çağırma kapsamında değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version