Japon üreticilerden biri olan Nissan, özellikle SUV modellerinin iddialı markalarından bir tanesi. Juke ile Türkiye’de de büyük başarı elde etmiş olan marka hakkında son gelen iddialarsa oldukça dikkat çekici.

Öyle ki iddialara göre Avrupa’da yoğun ilgi gören marka, bu pazardan çekilecek. Tabii ki bu tam bir çekilme olmayacak ama ciddi oranda pazar payını küçültecek.

Nissan, Avrupa İşlerini Renault’a Devredecek

Reuters ve yerel Japon medyasının paylaştığı haberlere göre Nissan, Avrupa pazarında ciddi bir küçülmeye gidecek. Markanın ittifak ortağı olarak bilinen Renault ile yeni bir anlaşma yapacağı ve Renault’un üretim tesislerinden yararlanarak satış ağlarından faydalanacağı söyleniyor.

Global olarak belirlenen satış stratejilerine göre bundan sonraki dönemde Japon marka, İspanya’da yer alan Avila fabrikasına son verecek. Fabrikanın üretim faaliyetlerine son verilecek ve bunun yerine merkez depo olarak kullanılacak. Üretim yapılmayacak da araç depoları ve dağıtım merkezi haline getirilecek.

Bu büyük fabrikanın kapatılması ise sadece ilk adım olacak. Bunun dışında Doğu Avrupa bölgesinin de içerisinde bulunduğu tam 30 ülkede distribütörlük anlaşmalarına son verileceği söyleniyor.

Bu bölgeler arasında ülkemizin de olup olmadığı konusunda bir bilgi yok ama iddialar tüm Avrupa bölgesi için geçerli olacak bir karar alınacağını işaret ediyor. Bu kararın ardından satışlar Renault satış tesisleri ve üretimler de yine Renault üretim tesisleri üzerinden yapılacak.

Belki de bu ilk etap planı olacak ve sonrasında marka tamamen çekilme gösterecek. Bunları resmi bir açıklama olmadığı için bilemiyoruz. Avrupa’da yapılacak olan bu küçülmenin arkasında yatan nedenin ise diğer pazarlar olduğu söyleniyor.

Japonya, ABD ve en büyük pazar olarak gösterilen Çin pazarına daha fazla kaynak ayırmak adına Nissan’ın böyle bir karar alacağı ve daha çok bu pazarlara yöneleceği söylenmekte. Tabii ki resmi açıklama beklemek lazım ama bu karar, sektörde de çok konuşulacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version