240 kilometrelik menzil kapasitesiyle Nissan’ın Leaf modeli, günümüzde satın alınabilecek en uygun fiyatlı elektrikli otomobiller listesinin başında yer alıyor. Her ne kadar Türkiye’de satılmıyor olsa da ABD ve Avrupa bölgesinde Leaf‘e sokaklarda sık sık rastlayabilmek mümkün. Şimdilerdeyse Nissan’ın çok tutulan aracın bir üst versiyonunu geliştirmek üzere kolları sıvadığı bilgisi gün yüzüne çıktı.

Evet, gerçekten de Nissan Leaf‘ın fiyatı diğer elektrikli otomobillere göre gayet uygun. Ancak Japon otomobil üreticisinin halen daha çok beklenen 60 kWh’lık sürüm için net bir çıkış tarihi vermemesi, müşterilerde hayal kırıklığına yol açıyor. Bugün öğrendiğimiz bilgilerse 60 kWh’lık yeni Leaf modelinin batarya ünitesi için aktif termal yönetim desteğine sahip olacağına işaret ediyor. Bu da yeni çıkacak olan Leaf modelinin 240 kilometreden daha uzun menzil kapasiteli olacağı anlamına geliyor.

2020’de mi gelecek?

2019 yılına pek bir şey kalmadığı için Nissan’ın 60 kWh Leaf’ı muhtemelen 2020 model olarak hazırlaması söz konusu olabilir.

2019 modelin yurtdışı fiyatı belli oldu

Bu arada Nissan, 2019 model Leaf’ın ABD için tavsiye edilen satış fiyatını açıkladı. 29 bin 990 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak olan araba toplamda 3 farklı paket seçeneğiyle müşterilerin beğenisine sunulacak. ProPILOT Assist4 ve e-Pedal5 gibi yenilikçi güvenlik önlemleriyle ve sürüş asistanlarıyla donatılan araç, kör nokta tespit yazılımına da ev sahipliği yapıyor.

Bugüne dek sırf ABD’de 123 bin adet satan araba, dünya çapında 348 bin adetlik satış rakamına ulaşarak dünyanın en çok satan elektrikli otomobili haline gelmiş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version