Hayranlarınca “Godzilla” olarak da bilinen Nissan GT-R sürekli dört tekerleğe güç aktaran performans canavarı bir araç. Japon spor otomobil modelleri denince akla gelen ilk modeller arasında yer alan GT-R’ın drag yarışlarında hayli başarılı olduğu da biliniyor.

Ancak birazdan izleyeceğiniz drag yarışı videosu, bir lastik üreticisinin reklamında kullandığı “Kontrolsüz güç, güç değildir” ibaresini akıllara getirdi. BMW‘nin bir o kadar güçlü M440i modeliyle yarış yapan GT-R ıslak zeminin acizliğine uğrayarak yoldan çıktı ve bariyerlere çarptı.

Yukarıdaki videoda da görebileceğiniz üzere GT-R kalkışını takip eden kısa bir süre içinde kontrolü kaybediyor ve kendi şeridinden dışarı kayıyor. Yan şeritteki bariyerlere ve duvarlara çarpan arabanın ön tamponu, farları ve motor kaputu hasar görüyor. Gerçekten görmeyi hiç istemeyeceğimiz, yürek burkan bir sahne.

Neyse ki arkada kalan BMW zamanında fren yapmayı başarıyor, böylece çok daha büyük bir kazanın önüne geçilmiş oluyor.

Muhtemel sebep soğuk hava

Peki ne oldu da güzelim GT-R kaza yaptı? Bunun gerçek sebebini ancak aracın sürücüsü bilebilir. Ancak görünüşe göre hava soğuktu ve yerler ıslaktı. Nitekim YouTube videosunun altına bir kullanıcı “Kaza anında ben ordaydım, hava sıcaklığı sadece 6 dereceydi” şeklinde yorum yapmış.

565 beygir gücündeki bir canavarın ani hızlanmanın gerektiği bir drag yarışında ıslak zeminin azizliğine uğrayıp kontrolü kaybettiği bu video, kontrol edilemeyen gücün ne kadar tehlikeli olabileceğini göstermesi açısından manidar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version