Nissan’ın dünyaca ünlü tasarım stüdyosu Italdesign tarafından elden geçirilen GT-R50 modelini en son Goodwood Hız Festivali’nde dolambaçlı dağ yollarının tozunu atarken görmüştük. O günden beri tasarımıyla görenleri büyüleyen modelin sınırlı sayıda dahi olsa seri üretime gireceğine ilişkin söylentiler gündemden hiç düşmedi. Bugün geldiğimiz noktada ise Nissan bu söylentileri teyit ederek arabanın seri üretime girmesini planladıklarını açıkladı.

Buna göre Nissan, GT-R50 by Italdesign modelinden sadece 50 adet üretecek ve her bir modelin fiyatı vergiler hariç 990 bin Euro olacak. Bu, bahsi geçen aracı bugüne kadarki en pahalı Nissan modeli haline getiriyor.

Müşteriler aracın rengine karar verebilecek

Bu arada Nissan’dan yapılan açıklamada GT-R50’nin prototipinde gri ve altın sarısı renklerin kullanıldığı hatırlatılarak müşterilerin aracın rengini arzu ettikleri şekilde değiştirebileceklerinin bilgisi paylaşıldı. Ayırca arabanın 720ps güç üretebilen GT-R’ın NISMO sürümü üzerine geliştirildiği belirtildi.

Temmuz ayında gördüğümüz prototiple kıyaslayacak olursak modelin iç döşemelerinde herhangi bir değişikliğin yapılmadığı söylenebilir. Öte yandan arabanın dış renk tonlarının yanı sıra müşteriler iç döşemelerin renklerine ve malzemesine de karar verebilecekler.

Mesela fotoğraflarda görülen altın sarısı ve mavi rengini beğenmeyenler prototipteki gibi gri ve altın sarısı tonlarını tercih edebilecekler.

Teslimatlar için tarih verildi

Sadece 50 adet üretilecek olan modeli satın almak isteyenlerin https://gt-r50.nissan adresini ziyaret edip kendi zevkleri doğrultusunda araçlarını tasarlayabilmeleri de mümkün. Teslimatların ise seneye başlayıp 2020’ye kadar devam etmesi bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version