Nissan’ın performans odaklı Nismo RS markasını taşıyan Juke modelleri geri çağrıldı. 2015 ila 2017 yılları arasında üretilen toplam 415 adet Nissan Juke Nismo RS SUV modelinin balata silindirinde meydana gelen bir problem, araçların fren performansını olumsuz etkilediği için Japon otomotiv devi geri çağırma kararı aldı.

Fren gibi hayati derecede önem taşıyan bir bileşende meydana gelen bu sorun, fren sıvısının fren servosuna sızmasına da yol açabiliyor. Bunun neticesinde de kullanıcılar arabayı durdurmakta sorun yaşayabiliyorlar.

Japonya’dan ithal edilen araçlar risk altında

6 Temmuz 2015 ila 30 Ocak 2017 tarihleri arasında Japonya’da üretilen Nissan Juke Nismo RS SUV modelleri risk altında. 2019 yılının Mart ayına kadar Nissan yetkili servislerine götürülen tüm araçlar için ücretsiz parça değişimi hizmeti sağlanacak.

Nissan’dan konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında sportif SUV modelinde kullanılan ana fren silindirlerinin zamanla yerinden çıkıp temassızlık yapabileceği uyarısı da yer aldı. Fren sıvısının balata ve silindirlere sızması da fren mesafesinin uzamasına yol açabileceği için araçların Nissan yetkili servisinden işlem görmesi hayati derecede önem taşıyor.

Araçların fren ışığı yanıyor

Şuan için tüm Juke Nismo RS’lerde bu problem görünmüyor. Ancak frenlerinde arıza olan modellerin fren ışığı yanıyor ve fren mesafesinde uzama gözlemlenebiliyor. Üstün Nissan mühendisliğinin neticesinde fren mekanizması yine de çalışmaya devam ediyor, ancak ilk günkü performans için arabaların tamir edilmesi kesinlikle tavsiye ediliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version