Japon otomobil üreticisi Nissan, çok tutulan Almera’nın veliahtı olarak değerlendirilen hatchback Pulsar modelini Avrupa pazarından çekme kararı aldı. Beş kapılı hatchback modelinin üretimi aslında geçtiğimiz Haziran ayında “Avrupalı müşterilerin geleneksel araç segmentlerinden ziyade crossover modellerine rağbet göstermesi” gerekçesiyle sonlandırılmıştı.

İlk kez 2014 yılında müşterilerin beğenisine sunulan Pulsar, satış rakamları noktasında artık Nissan’ın beklentilerini karşılamaktan uzak olduğu için tarihe karışacak. 

Aslına bakılırsa Nissan’ın hedefi senede 64 bin adet Pulsar satışına imza atmaktı. Ancak şirket geçtiğimiz yıl sadece 25 bin 221 araba satabildi. Bu rakamlar pazar araştırmacısı JATO Dynamics şirketine ait, ancak Nissan’ın resmî verilerinin de aşağı yukarı aynı olduğu tahmin ediliyor.

Rakiplerinin gerisinde kaldı

İspanya’nın Barcelona şehrinde üretim bandından inen Pulsar, segmentindeki güçlü oyunculardan Volkswagen Golf, Ford Focus, Renault Megane, Honda Civic ve Skoda Octavia. ile beklendiği kadar iyi rekabet edemedi. Ancak Nissan, Çin’de Tiida ismiyle Pulsar’ın satışına bir süre daha devam edecek.

Almera sedan modelinin de fişi çekiliyor

Bir diğer kötü haber ise Nissan’ın sadece Rusya’da satışına devam ettiği Almera sedan modeliyle alakalı. Buna göre Nissan, 2014 yılında 46 bin 225 adetlik satış rakamıyla en çok satan model olan aracın üretimine son verme kararı aldı. Bunun gerekçesi de Pulsar’ınkiyle aynı, müşterilerin talebinin düşmesi.

Şimdilerde Nissan, Almera ve Pulsar’ın üretimden çekilmesiyle oluşan boşluğu elektrikli Leaf modeliyle kapatmanın peşinde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version