Nissan, bu yılın ortalarına doğru hatchback Pulsar modelinin Avrupa’daki fabrikalarda gerçekleştirilen üretimini durdurma kararı aldı. Bu radikal kararın arkasında Pulsar’ın yollara çıkışından bu yana üç yıl geçmesine rağmen bir türlü hedeflediği satış rakamlarına ulaşamaması yatıyor.

Modelin lansmanını yapmadan önce senelik 80 bin adet Pulsar modeli üretmeyi hedeflen Nissan, tüm çabalarına rağmen ilk yılında 35 binden daha az araç satabilmeyi başardı. Son finansal yılda ise aracın üretim beklentisi çok daha düşüş göstererek 20 binin altına düştü. Tam bir hayal kırıklığına yol açan Pulsar’da neyi yanlış planladıklarını sorgulayan Nissan yöneticileri, şimdilerde kara kara düşünüyor.

Avrupa’daki fabrikalarda üretime son veriliyor

Pulsar’da hayal kırıklığına uğrayan Nissan buna rağmen Qashqai gibi SUV modellerinde hatırı sayılır satış rakamlarını elde etmeyi de başardı. Zararı en aza indirmek için Avrupa’daki fabrikalarda üretime son vermeye karar veren Nissan Avrupa birimi başkanı Paul Willcox şu açıklamayı yaptı:

Avrupalı müşterilerimizin taleplerinde meydana gelen değişiklik, dünya çapında elektrikli otomobillere artan talep bizi radikal kararlar almaya itti. Bundan böyle Nissan’ın odak noktası elektrikli ve crossover segementinde araç sahiplerinin beklentilerini karşılayacak modeller geliştirmek olacak.

İlk olarak 2015’in baharında tanıtılan Nissan Pulsar, Volkswagen’in Golf modeline rakip olarak piyasaya sürülmüştü. Ancak güçlü ve donanımlı SUV modeli Qashqai ile arasındaki fiyat farkının çok az alması, potansiyel müşterileri Pulsar yerine Qashqai’ye yönlendirdi. Bunun sonucunda da aracın satış rakamları çok düşük kaldı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version