Nissan‘ın uluslararası tasarım şefi, şirketin yeni bir Z modeli üzerine çalışmaya başladığı bilgisini doğruladı. Önümüzdeki yıl Ekim ayında klasik Datsun 240Z modeli 50 yaşına basacağı için Japon otomobil üreticisi Tokyo Otomobil Fuarı‘nda sergilenecek yeni bir Z modelini geliştirmek için düğmeye basmış durumda.

Bugüne dek şirketin Z modellerinin atasının 50. yıldönümüne özel geliştirilen 370Z‘nin görücüye çıkacağına dair çeşitli iddialar gündeme gelmişti. Ancak tasarım şefinin Wheels‘e verdiği demeç, yeni bir prototipin yolda olduğunu ortaya çıkardı. Kim bilir, eğer şanslıysak bu prototipi fuarda bile görebiliriz.

Yeni nesil Z modeli Nissan’ın yapacakları arasında

Wheels dergisi, Nissan’ın tasarım müdürlüğünün başkanı ve baş tasarımcısı olan Alfonso Albaisa ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajda Albaisa, yeni bir Z modelinin Nissan’ın yapılacaklar listesinde olduğunu müjdeledi.

“Z arabası, aman Allah’ım” diyen Albaisa, “Üzerimizde müthiş bir baskı var. Bu aracın geliştirme sürecinde rol aldığım için ne kadar heyecanlı olduğumu tahmin edebilirsiniz” dedi.

31 yıldır Nissan’da çalışıyor

Albasia, Nissan’ın tasarım biriminde 31 yıldır çalışıyor. Portfolyosunda ise Infiniti Prototype 9 gibi ilgi çekici konsept modeller yer alıyor. Geçtiğimiz yıl bahar ayında Shiro Nakamura‘dan boşalan koltuğa oturan Albaisa, yeni Z modeline dair daha detaylı bilgiyi ilerleyen dönemde basın mensuplarıyla paylaşacaklarını not düştü.

Yeni çıkacak Z modelinin son teknolojiyle retro tasarım detaylarını harmanlaması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version