Son dönemde ciddi zorluklar yaşayan ve pazardaki payını büyütmek şöyle dursun, mevcudu korumaya çalışan Nissan kendine yeni bir yol haritası belirlemeye çalışıyor. CEO’su Carlos Ghosn’un Japonya’dan kaçması sonucu içine düştüğü sorunlar yumağından kurtulmaya çalışan şirket, gelecekte yalnızca belli başlı pazarlara yoğunlaşma kararı almış durumda.

Mecburen hedef küçültmek zorunda kalındı

Reuters’te yer alan habere göre Nissan yakın tarihte ABD, Çin ve Japonya pazarlarında aktif olarak boy gösterecek. Bu, firmanın diğer ülkelerden çekileceği anlamına gelmiyor elbette. Ancak odak noktası ve hedefi bu pazarlardaki payını büyütmek olacak.

Öte yandan Nissan’ın yeni yol haritasını 28 Mayıs’ta kamuoyuyla paylaşacağı bilgisi de elimize ulaştı. Muhtemelen internetten yapılacak olan duyuruda bu bilgileri teyit etme imkânı bulmuş olacağız.

Mitsubishi ve Renault ile bağlar sıkılaşacak

Aynı plana Nissan’ın zaten ittifak halinde olduğu, ancak Ghosn’un kaçışı sonrası ilişkilerin çatırdadığı Mitsubishi ve Renault ile işbirliği ve koordinasyonun iyileştirilmesi maddeleri de eklenmiş durumda. Buna göre Renault daha çok Avrupa pazarına oynayacak. Mitsubishi ise Japonya ve Çin dışında geri kalan Asya ülkelerinde boy göstermeye çalışacak.

Tabii tüm bu pazarlarda Nissan yine model satmaya devam edecek. Meksika, Rusya, Güney Afrika, Brezilya ve Hindistan gibi görece olarak güçlü olduğu ülkeler için özel ürün gamı geliştirmeyi de sürdürecek.

Tüm bunların Nissan’ın belini yeniden doğrultmasına yardımcı olması umuluyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version