Nissan’ın ülkemizde satışı bulunmayan dört kapılı spor otomobili Maxima, ABD başta olmak üzere belli başlı pazarlarda hatırı sayılır bir müşteri kitlesine sahipti. Her ne kadar önden çekişli olsa da eski nesil Maxima modelleri 2015 yılında tanıtılan mevcut 8. nesil arabalara kıyasla daha dinamik bir sürüş deneyimi sunuyordu.

Fakat bugün gelinen noktada Maxima’nın bekleneni veremediğini ve çoğu Nissan hayranında hayal kırıklığına yol açtığını söyleyebilmek mümkün.

Altima daha çok sattı

Ayrıca Nissan’ın görece olarak daha küçük sedan modeli Altima şaşırtıcı bir şekilde satış adedinde Maxima’yı sollamış durumda. Bunda büyük ve cüsseli sedan modellerine olan rağbetin tüm dünyada azalmasının da payı olabilir elbette.

Hal böyle olunca Nissan, amiral gemisi sedan modeli Maxima’nın ipini çekmeye karar vermiş. Automotive News’in haberine göre geçtiğimiz sene makyajlanan arabanın üretimine yakın tarihte son verilecek.

Kesin tarih gizemini koruyor

Şuan için Maxima’nın ne zaman üretimden kalkacağına dair henüz bir açıklama yapılmış değil. Fakat söylentilere göre Nissan tamamen elektrikten güç alan ve IM spor sedan konseptinden ilham alınarak tasarlanan yeni modelini 2022’nin ortalarına doğru tanıtacak.

Hal böyle olunca dokuzuncu nesil içten yanmalı motorlu Maxima’nın piyasaya sürülmesinin bir anlamı kalmamış oluyor. Maxima’nın baştan aşağıya kabuk değiştirerek elektrikli motorla yoluna devam etmesi mümkün tabii. Fakat Nissan yoluna başka bir model ismiyle de devam edebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version