Klasik otomobil tutkunlarının sıkıntısını çektiği en büyük konuların başında yedek parça tedariği geliyor. Seri üretimden yıllar önce kalkan modellerin orijinal yedek parçalarını bulabilmek gerçekten şans işi. Neyse ki şimdilerde bu durum Nissan’ın efsane modellerinden Skyline’ı yeniden toplamak isteyenler için artık daha az sorun oluşturacak.

Eski modellere parça desteği devam ediyor

Çünkü geçtiğimiz yıl Nissan, Nismo performans biriminin bazı eski modellerin orijinal yedek parçalarını tekrardan üretmeye başlayacağını açıklamıştı.

Şimdilerdeyse Nissan hayranlarını çok sevindirecek yeni bir gelişme daha yaşandı ve Nismo’nun yedek parça desteğini daha da genişlettiği duyuruldu. Buna göre 6 pistonlu efsane Nissan motoru RB26 da yeniden üretime girecek!

Evet, kesinlikle doğru okudunuz. Nissan artık RB26 motorunu tekrardan üretecek. Fabrika çıkışı, sıfır sandık motor sahibi olabilmek artık hayal değil.

Toyota’nın motoruna rakip olarak geliştirilmişti

Bilmeyenler için RB26 motorunun Nissan için önemini tekrar anımsatmakta fayda var. Japon otomobil üreticisi bu güç ünitesini Toyota’nın çok sevilen ve en az RB26 kadar efsane olan 1JZ ve 2JZ altı silindirli motoruna alternatif olarak piyasaya sürmüştü.

Orijinal Supra ve Skyline modellerinde kullanılan motorun 80 ve 90’lı yıllarda üretilen spor arabalara altın çağını yaşattığı bilinen bir gerçek.

Fiyatı açıklandı bile

Şuan için sadece Japonya genelinde satışa çıkan RB26 motorun katalog fiyatı 170 bin Japon Yeni, yani yaklaşık bin 353 ABD doları.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version