Güneydoğu Asya ülkelerindeki otomotiv pazarında elektrikli araçların payı hala daha çok küçük, ancak üreticiler şimdiden gelecek için plan ve program geliştirmeye başladı bile. Geliştirdiği Leaf modeliyle elektrikli otomobil sektöründen pay kapmaya çalışan Nissan, Asya ve Pasifik ülkelerine elektrikli araç satışına hız kazandırmak için Tayland’ı kendine üs seçti. Bu haberin kaynağı ise Tayland’da yayın yapan Bangkok Post gazetesi.

Tayland’da her yıl 370 bin Nissan üretiliyor

Nissan’ın Asya ve Okyanusya biriminin başındaki isim Yutaka Sanada, gazeteye verdiği demeçte Tayland’ın Nissan’ın elektrikli otomobil fabrikası için en önemli aday ülke olduğunu açıkladı. Halihazırda Samut Prakan şehrinde bir üretim tesisi bulunan Nissan, senede 370 bin aracı bu fabrikada üretiyor.

Aynı zamanda Tayland’da Nissan’ın bir AR-GE merkezi de mevcut. Japonya dışındaki bir ülkede kurulan ilk AR-GE merkezi olan bu birimde Nissan’ın otomobilleriyle ilgili iyileştirme ve verimlilik üzerine çeşitli çalışmalar yürütülüyor.

e-Power isimli yeni hibrid modeli de satışa çıktı

İlk etapta Tayland genelinde elektrikli araç satışlarına hız kazandırmayı hedefleyen Japon otomotiv üreticisi, ilerleyen dönemde bu ülkedeki fabrikaların üretim kapasitesini artırarak Güneydoğu Asya ülkelerine elektrikli otomotiv ihracına hız kazandırmak niyetinde. Leaf’ın yanı sıra e-Power isimli yeni bir hibrid model de geliştiren Nissan’ın bu hedefinde ne kadar muvaffak olabileceğini zaman gösterecek. Nissan’ın fosil yakıtlı araç modellerini elektrikliye çevirip çevirmeyeceği de merak konusu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version