Ferrari modellerini modifiye etmek ve bunu gerçekten alnının akıyla başarabilmek gerçekten çok zor. Ancak görünüşe göre Alman menşeli modifiye firması Novitec‘in garajından çıkan Ferrari Portofino modeli bu noktada örnek teşkil edecek bir çalışma olmuş. Ferrari’nin Portofino’dan bir önceki modeli olan California da yine aynı firma tarafından birkaç yıl önce modifiye edilmişti.

Aerodinamik değerleri iyileştirildi

Novitec tarafından modele özel geliştirilen yeni body kit sadece göze hitap etmekle kalmayıp convertible aracın aerodinamik verimliliğini de arttırıyor. Her bir parçası rüzgar tünelinde geliştirilen ve maksimum verimle çalışacak şekilde tasarlanan arabanın çift hava girişine ek olarak kaputunun üstünde de bir kanal bulunuyor.

Ön çamurlukların yanlarında da yine hava kanalları bizleri karşılıyor. Yere yaklaştırılan Portofino’nun yüksek hızlarda güvenli bir sürüş keyfi sunması da mümkün kılınmış.

Motoru artık çok daha güçlü

Novitec her zamanki gibi sadece kaporta ve body kit tarafında yaptığı iyileştirmelerle yetinmeyip Portofino’nun halihazırda güçlü olan motorunun da çıtasını yükseğe çıkarmış bulunuyor. Çift turbolu 3.9 litrelik V8 motor stok versiyonunda 591 beygir güçlük bir performansa sahipti.

Yapılan modifiye işlemlerinin ardından gayet sağlıklı bir şekilde 83 beygirlik güç artışı sağlanmış. Bu da aracın toplam beygir gücünün 674 beygire yükselmesini, 0’dan 100 km/s hıza da sadece 3.2 saniyede çıkabilmesini mümkün kılmış.

Bu arada Novitec’in modifiye ettiği aracın en fazla 325 km/s hız yapabileceği bilgisini de paylaşmış olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version