2017 araç satış rakamları açısından ilk 10 sıra Ocak-Eylül satış döneminde nasıl oluştu? Otomotiv Distribütörleri Derneği tarafından geçtiğimiz günlerde Ocak-Eylül yani yılın ilk dokuz aylık diliminin satış rakamları açıklandı. Ocak-Eylül 2017 otomobil satış rakamları sürpriz yaptı!

En kritik döneme, son üç aya girdiğimiz bu dönemde rekabet daha da üst seviyeye tırmanacak gibi görünüyor. Bakalım açıklanan rakamlara göre en çok araba satışı gerçekleştiren marka hangisi olmuş ve ilk 10 içinde hangi markalar kendisine yer bulmuş?

Ocak-Eylül 2017 Otomobil Satış Rakamları Sürpriz Yaptı! İlk 10’da Hangi Markalar Var?

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından açıklanan rakamlara baktığımızda zirvede bu yılın tamamında olduğu gibi yine Renault‘nun ilk sıraya adını yazdırdığını görüyoruz. Bursa’da üretim yapan marka Renault Megane Sedan ve Renault Clio ile yakaladığı başarıyı devam ettiriyor. İlk dokuz aylık dönemde Renault 49 bin 965 adet yerli, 35 bin 657 adet ithal olmak üzere toplam 85 bin 622 adetlik satış rakamına ulaşmış durumda.

Yerli otomobil satma konusundaysa Fiat‘ın yanına kimseyi yanaştırmak gibi bir düşüncesi bile yok. Egea ailesi ile çok önemli bir başarı yakalayan marka ülkemizde 72 bin 942 adet yerli araba satışı gerçekleştirdi.

İthal araba satışı konusundaysa bunun tam tersi bir durum söz konusu. Fiat dokuz aylık dönemde 5 bin 843 adet ithal otomobil satışı gerçekleştirmiş. Bursa’da üretim yapan bir başka firma olan Fiat toplamda 78 bin 775 adetlik satış rakamına ulaşmış.

Volkswagen’de Toparlanma Sinyalleri!

Ülkemizde üretimi olmayan son yılların şampiyonu Volkswagen ise üçüncü sırada yer alıyor. Toparlanma sinyalleri veren Volkswagen 77 bin 757 adetle üçüncü sırada yer alıyor.

Ülkemizde üretim yapan firmalardan olan Ford ise 45 bin 910 adedi yerli, 26 bin 8 adedi ithal olmak üzere toplam 71 bin 908 adetle dördüncü sırada yer alıyor.

Listenin diğer basamaklarına geldiğinde satış rakamları yarı yarıya azalırken Hyundai 35 bin 704 adetlik toplam satış rakamıyla beşinci sırada yer bulmuş durumda. Dacia ise 32 bin 134 adetlik satış rakamıyla önemli bir iş ortaya koyarak altıncı sırada yer alıyor.

Opel 29 bin 685 adetle yedinci, Toyota 28 bin 634 adetle sekizinci, Pegueot 25 bin 438 adetle dokuzuncu ve premium bir marka olmasına rağmen Mercedes Benz 23 bin 669 adetle onuncu sırada yer alıyor.

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version