Kia halihazırda 7 kişilik bir SUV modelinin satışını gerçekleştiriyor, ancak teknik olarak Sorento orta büyüklükte bir araç. Peki ya Kia daha büyük bir SUV modeli geliştirmek isterse? Neyse ki bunun için elimizde bir konsept tasarımı var.

Motoring.com.au sitesinde yer alan bir haberde Kia’nın muhteşem güzellikteki konsept Telluride SUV tasarımını üretme kararı aldığı bilgisi paylaşıldı. Bu iddianın kaynağı ise 2018 Detroit Otomobil Fuarı’na katılan şirketin tasarım şefi Peter Schreyer.

Her ne kadar resmî makamlardan herhangi bir teyit gelmemiş olsa da, Kia Telluride’nin üretim onayı almasına kesin gözüyle bakabiliriz. Neticede firmanın tasarım şefi böyle bir haberi müjdeliyorsa, Telluride’nin üretime geçmesini yalnızca spekülasyon olarak nitelemek doğru olmayacaktır.

İlk kez 2016’da görücüye çıkmıştı

Hatırlanacağı üzere Telluride ilk kez 2016’da yine Detroit’te düzenlenen otomobil fuarında görücüye çıkmıştı. Dev cüsseli geleneksel bir SUV görünümündeki aracın özgün farları dikkat çekerken, ön ızgaranın şık tasarımı da cezbedici olarak yorumlanmıştı.

Üstelik Telluride konsepti yalnızca dış görünüşüyle değil, iç döşemelerinde kullanılan gelişmiş teknolojiyle de sıradışı bir model. Öyle ki ön ve arka koltukta oturan kişiler, kumaş üzerindeki sensörler yardımıyla kalp atışı ve nabız bilgilerini ölçebiliyor. Bu bugüne dek hiçbir araçta görülmemiş, yenilikçi bir teknoloji.

Plug-in hibrid güç ünitesine sahip olması beklenen aracın 400 beygirlik güçle müşterilerin karşısına çıkması da beklentiler arasında. Fiyatı ise hala merak konusu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version