İran’ın devlet destekli otomobil şirketi IKCO, çevre ülkelere de hatırı sayılır miktarda otomobil ihracatı gerçekleştirmeye devam ediyor. Senelerden bu yana Irak’a araç ihraç eden IKCO şirketi, müşterilerinden gelen geri dönüşler doğrultusunda bu kez otomatik şanzımana sahip modelleri ülkeye göndermeye başladı. Buna göre otomatik sedan Peugeot Pars’lardan oluşan ilk kargo yakında yola çıkacak. Tahminlere göre 20 Mart 2018’e kadar 500 adet Pars’ın Iraklı müşterilerin beğenisine sunulması bekleniyor.

Peugeot Pars da nedir?

Irak pazarındaki tüm IKCO araçları arasında en çok satan modellerden birisi, Peugeot Pars. Iraklı müşterilerce sevilen Pars’ın otomatik şanzımanlı versiyonu talep edilince IKCO bu doğrultuda hareket ederek 500 adet otomatik Pars’ı ülkeye göndermeye karar verdi. Talep artmaya devam ederse IKCO, Mısır’ın İskenderiye şehrindeki fabrikasında Pars araçlarının üretimine de başlayabilir.

Pars, 405’in biraz değişiği

Öte yandan Peugeot lisansıyla üretilen Pars, aslında bildiğimiz Peugeot 405 modelinin biraz daha makyajlanmış hali. Uygun fiyatı ve donanım özelliklerinin tatmin edici seviyeye çıkarılmasıyla Pars, Irak’ın otomatik sedan pazarında büyük pay kapabilir. Halihazırda 20 binden fazla Peugeot Pars aracı Irak sokaklarında dolanıyor. IKCO müşterilerinin özel taleplerini karşılamak için kurulan OPCO firması, araçlara multimedya ekran ve çelik jant gibi ek donanım paketlerinin kurulumunu gerçekleştiriyor.

Irak pazarına ayrı bir önem gösteren IKCO, otomatik sedan araç ihracıyla pazardaki payını daha da üst seviyelere taşımak niyetinde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version