En büyük otomobil şirketleri sıralamasında üst sıralarda yer alan ve bünyesinde birçok alt marka barındıran PSA Grubu da Coronavirüs salgınından olumsuz etkilendi. Gruptan yapılan açıklamada salgına karşı etkili bir önlem olarak Avrupa kıtası genelindeki fabrikalarda üretim bandının durdurulacağı belirtildi.

Brexit kararı ile Avrupa Birliği’nden ayrılan İngiltere’de bulunan Ellesmerre Port ve Luton fabrikaları da bu karara dahil. Bahsi geçen fabrikalarda sırasıyla Astra ve Vivaro modellerinin üretimi gerçekleşiyordu.

Basın mensuplarına gönderilen bültende “Son günlerde COVID-19 vakalarında yaşanan artışın bazı üretim tesislerinin kapanmasına, büyük tedarikçilerden yedek parça alımının aksamasına, otomobil pazarında ciddi bir düşüşe yol açmasına ciddiyetle yaklaşıyoruz. Bu gibi etkenler nedeniyle yönetim kurulu başkanı ve kriz yönetim biriminin üyeleri, otomobil fabrikalarının kapanması kararını aldı. Aşağıda belirtilen takvim doğrultusunda fabrikaları 27 Mart tarihinden önce kapatmayı planlıyoruz” denildi.

27 Mart’a kadar süre verildi

Bültende bahsedilen yol haritası ise şu şekilde belirtildi.

16-27 Mart: Mulhouse (Fransa), Madrid (İspanya)

17-27 Mart: Poissy, Rennes, Sochaux (Fransa), Zaragoza (İspanya), Eisenach, Rüsselsheim (Almanya), Ellesmere Port (Birleşik Krallık), Gliwice (Polonya)

18-27 Mart: Hordain (Fransa), Vigo (İspanya), Mangualde (Portekiz)

19-27 Mart: Luton (Birleşik Krallık), Trnava (Slovakya)

Alınan bu önlemlerle PSA Grubu’nun hükümet yetkililerinin yanı sıra bilim adamlarının tavsiyelerine kulak vermekten daha fazlasını yaptığını söyleyebiliriz. Hatırlanacağı üzere en son FCA ve Volkswagen grupları da fabrikaları kapatma kararı almıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version