İtalyan lastik üreticisi Pirelli, yeni nesil Cinturato P7 modelini görücüye çıkardı. Yüksek teknolojiyle üretilen model aslında bir yaz lastiği olmasına rağmen dört mevsim lastiklerin sahip olduğu avantajları bünyesinde barındırıyor. Bu yönüyle yeni Cinturato P7’nin bugüne dek eşine hiç rastlamadığınız bir yaz lastiği modeli olduğu söylenebilir.

Nasıl mı?

Bunun sebebi Pirelli’nin lastik modelinde değişen hava şartlarına ayak uydurabilen yüksek teknolojili polimer bileşen kullanmış olması.

Bundan bir önceki Cinturato P7 modeli de yaz lastiğiydi, ancak daha çok “touring” sınıfı uzun yol yapan otomobil sahipleri hedef alınarak tasarlanmıştı. Konfor ve güvenlik unsurları önceleniyordu. Yeni nesil Pirelli Cinturato P7 ise atletik bir model olmak için uzun yol yapanların aradığı kriterleri karşılamıyor artık.

Bunun yerine Pirelli ıslak zeminde daha iyi performans gösteren bir yaz lastiği üretmeyi tercih etmiş. Ki bu normalde yaz lastiklerinde pek rastlanmadık bir durum.

Cinturato P7 ile oyunun kuralları değişiyor

Yaz lastikleri normalde yüksek sıcaklığa dayanıklı olmaları ve asfalt zeminde iyi performans vermeleriyle daha çok sedan ve coupe modellerinde tercih edilir. Fakat yağmur yağdığında zeminin sıcaklığı düşer ve yaz lastikleri yol tutuşunu çok da iyi sağlayamaz. Neyse ki Pirelli yeni Cinturato P7 ile bu genel kanıyı değiştiriyor.

3 yıl boyunca yeni Cinturato P7 modeli üzerine çalışan Pirelli mühendisleri, yüksek teknolojili bir bileşen üretmeyi başarmışlar. Silika jel, sentetik polimerler ve yol tutuşun artıracak başka bazı bileşenler aracılığıyla lastiğin değişen hava şartlarına kendiliğinden adapte olabilmesi sağlanmış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version