Dünyanın önde gelen otomobil lastiği üreticilerinden İtalyan menşeli Pirelli, Avrupa kıtası genelindeki fabrikalarının yanı sıra ABD’deki üretim tesislerini de Covid-19 (Koronavirüs) salgını nedeniyle kapatma kararı aldığını açıkladı.

Salgın tüm sektörleri etkiledi

Geçtiğimiz gün şirketten yapılan basın açıklamasında lastik üreticisi, İtalya’nın Settimo Torinese ve Bollate şehirlerindeki fabrikaların kepenk kapatacağını duyurdu. Pirelli şuan için bu kapatma kararının ne kadar süreceğine dair bir açıklama yapmış değil. Ancak kararın, virüsün yayılmasını engellemeye çalışan hükümetin direktifleri doğrultusunda alındığı açık.

Malum olduğu üzere nüfusu hayli yaşlı olan İtalya, ölümlü vaka sayısında Çin’i de geride bırakarak Covid-19’dan en çok etkilenen ülkeler listesinde birinci sırada yer alıyor.

Diğer fabrikalar da kapanıyor

Kötü haber şu ki, kapanma kararı sadece İtalya ile sınırlı değil. 20 Mart tarihi itibariyle Pirelli’nin diğer bazı ülkelerdeki fabrikaları da üretime ara verdi. Mesela Romanya’nın Slatina şehrindeki lastik fabrikası 23-31 Mart tarihleri arasında kapanacak. 2004 yılından bu yana üretime aralıksız devam eden fabrikada senede 15 milyon adet lastik üretiliyor ve 4 bin kadar çalışan istihdam ediliyordu.

Keza İngiltere’nin Burton on Trent ve Carlisle şehirlerindeki tesisler de 23 Mart itibariyle belirsiz bir süre boyunca kapalı kalacak. Bu karara gerekçe olarak Koronavirüs salgını ve otomotiv sektöründeki talebin ciddi şekilde düşüş kaydetmesi gösterildi. Neyse ki bu süre zarfında stoktaki lastiklerle Pirelli, giderek azalan talebe cevap verebilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version