Volvo’nun yüksek performanslı ve elektrikli modelleriyle bilinen alt markası Polestar, Precept adını verdiği yeni modelini aslında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtmayı planlıyordu. Fakat malum olduğu üzere Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında fuar iptal edildi. Ancak bu, dört kapılı lüks GT modelinin tanıtımına engel olmadı tabii ki.

İlk başlarda bir Volvo konsepti olarak hayatımıza giren hibrid grand tourer coupe Polestar 1, Polestar logosunu taşıyan ilk modeldi. İlerleyen süreçte İsveçli marka ürün gamını tamamen elektrikten güç alan Polestar 2 ile genişletti. Bu arabanın üretimi Çin’de gerçekleştiriliyordu ve elektrikli fastback formundaydı.

Bu modelleri ise gelecekte markanın ilk SUV’u Polestar 3 takip edecek. Tabii ondan önce piyasaya Precept konsepti seri üretime uyarlanmış olarak çıkmazsa.

Koltuklarında vegan deri kullanılıyor

Geri dönüştürülmüş plastikten imal edilen ve bu sebeple “vegan deri” olarak adlandırılan materyallere şu sıra sıklıkla rastlayabiliyoruz. Polestar da bu furyaya katılmış ve powerRibs adı verilen teknoloji yardımıyla geri dönüştürülmüş PET şişelerden dayanıklı ve hafif ham madde üretmeyi başarmış.

Lüks bir model olmasına rağmen bu malzeme hiç de sırıtmıyor ve gayet kaliteli duruyor doğrusu. Araç içindeki taban halısında ise eskidiği için geri dönüştürülmüş balık ağları kullanılmış. Koltukların üzerindeki kafalıklar da aynı şekilde, geri dönüştürülmüş şarap mantarlarından alınmış.

Google Haritalar’ın yüklü bulunduğu Android işletim sistemli araç içi eğlence sistemi ve gelişmiş sürüş asistanı sistemleriyle öne çıkan araba henüz konsept aşamasında. Fakat gelecekte seri üretime uyarlanması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version