Alman lüks otomobil markası Porsche, tasarımıyla gönülleri fetheden 911 Speedster Concept modelini görücüye çıkardı. Bu araba, Porsche’nin spor otomobil modellerinin 70. yaşını kutlamak için geliştirildi. İlk üretilen Porsche 356 “No.1” Roadster modeline atfedilen Speedster Concept önde gelen otomobil editörlerinden geçer not almayı başardı.

Öte yandan Porsche’den yapılan açıklamada aracın yola çıkış iznini ilk kez 8 Haziran 1948 tarihinde aldığı bilgisi de paylaşıldı.

İki tonlu renge sahip

Üretim bandından henüz yeni inen aracı tasarlayan Porsche mühendisleri, bu özel modelde iki tonlu renk sunma kararı almış. Gri ve beyaz renklerinden oluşan konsept modeli Porsche Motor Sporları Merkezi’nde hazırlanmış. Hatırlanacağı üzere bu merkez 911 GT2 RS ve GT3 RS modellerinin de doğduğu yer olarak biliniyor.

Henüz 911 Speedster Concept modelinin seri üretime girip girmeyeceği belli değil. Ancak Porsche cephesinden yapılan açıklamaya göre bu konsept, modelin seri üretime girecek küçük kardeşleri için bir işaret fişeği sayılabilir. Yine de bu kararın verilmesi için önümüzdeki ayları beklemekte fayda var.

Karbon fiber sayesinde hafif ve hızlı

Speedster Concept modelinin pencere çerçeveleri çok daha kısa, ayrıca Porsche 356 1500 Speedster ile kıyaslayacak olursak yere daha yakın gittiğini de söyleyebiliriz.

Karbon fiber bağlantılarıyla güçlendirilen ön koltukların hemen arkasında konumlandırılan roll-over korumaları, 1988 911 Speedster’den beri geleneksel olarak Porsche’nin konsept modellerinde yer alıyor.

Bu arada Porsche’nin yeni konsept modeline dair hazırladığı videoyu aşağıdan izleyebilmeniz mümkün.

https://www.youtube.com/watch?v=QrntxEN07cw

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version