Alman spor otomobil üreticisi Porsche, Nürburgring-Nordschleife pistinde yeni bir rekor kırdı. Timo Bernhard tarafından sürülen elektronik hız sınırlaması iptal edilmiş 919 Hybrid Evo‘nun pisti 5 dakika 19.55 saniyede tamamlamasının Porsche’nen 70. yıl dönümüne denk gelmesi güzel bir tevafuk oldu.

Dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine ve hayranlarına teşekkür etmek isteyen Porsche de bu güzel gelişmeyi kutlamak için duygusal bir reklam filmini yayına aldı. Markanın en önemli modellerinin üretildiği yıllarda doğan insanların yer aldığı reklam filminin başında 1948‘de üretilen ilk Porsche modeli olan 356 yer alıyor. Devamında ise “70 yıl boyunca spor araba üretme tutkumuzun peşinden koştuk. Bize değer verdiğiniz için teşekkürler” yazısı ekranda beliriyor.

Bahsi geçen videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=hJ4C4BNPPoM

Aslına bakılırsa Porsche’nin geçmişi 1930’lu yıllara kadar uzanıyor. Ferdinand Porsche, Stuttgart’ın merkezinde “Dr. Ing. h. c. F. Porsche GmbH.” adını taşıyan bir mağaza açmış olsa da, Porsche’nin ilk modelinin resmen kayıt altına alınması 8 Haziran 1948‘i buluyor. Hal böyle olunca yeni yıl kutlamaları için Porsche’nin ismini ve logosunu taşıyan ilk modelin çıkışı baz alınıyor.

İlk 356 modeli ise Porsche’nin oğlu, Ferry Porsche tarafından geliştirilmiş ve tamamen alüminyumdan oluşan araç elle birleştirilmiş. Daha çok Volkswagen bileşenlerinden oluşan araçta çelik şasi tercihi göze çarpıyor. Ayrıca bu spor otomobil modelinden sadece 52 adet üretildiğini, yıllar boyunca Avusturya‘nın Gmund şehrindeki küçük bir garajda elle toplandığını belirtmekte de fayda var. Sonraları şirket Stuttgart’a tekrar taşınıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version