Alman lüks otomobil üreticisi Porsche, yeni modellerinin test araçlarını kamuflajla gizlemek için neredeyse hiç çaba sarf etmiyor. Diğer birçok otomobil markası siyah beyaz renkli, karmaşık desenli kaplamalarla araçlarını gizlerken Porsche’nin böylesi girişimlerine rastlayabilmek güç.

Bunun sebebi, üretilen yeni modellerin genellikle bir önceki modellerle çok benzer çizgilere sahip olması. Bugün test sürüşü esnasında kameralara yakalanan ve fotoğrafları gün yüzüne çıkan yeni 718 Boxster Spyder modeli, bir önceki Boxster araçlarına çok benziyor mesela. Ancak göze çarpan birçok yenilik var. Bunların en önemlisi, aracın yeni tasarlanan tavanı.

Tavan bikini şeklinde dizayn edildi

Her ne kadar bir önceki 718 Boxster modellerine çok benziyor olsa da yeni nesil Boxster Spyder’ın tavanı, seleflerindeki tavanlardan daha yenilikçi bir dizayna sahip. Arka tekere doğru uzanan bikini şeklindeki tavan sayesinde oldukça sportif bir görünüme kavuşan aracın egzoz çıkışında da değişiklik yapılmış. Artık çift egzoz çıkışlarının arka tamponun her iki ucuna değil, ortadaki plaka bölmesinin köşelerine yerleştirildiği görülebiliyor.

Gövde tasarımında da ufak dokunuşların gözlemlendiği 718 Boxster Spyder’in Cayman GT4’ü inanılmaz derecede andırdığı da dikkatli bakışlardan kaçmıyor. Özellikle jant ve fren kaliperleri GT4’tekilerle çok benzer.

Cenevre’de karşılaşabiliriz

Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez resmî olarak tanıtılması beklenen yeni 718 Boxster Spyder modelinde altı silindirli bir motorun kullanılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Fiyatı ise henüz bilinmiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version