Alman lüks spor otomobil markası Porsche, hayranlarını heyecanlandıracak iki yeni modelini daha görücüye çıkardı. Sesiyle sürücülerini mest edecek olan güçlü motorlara ev sahipliği yapan her iki araç da asfaltın tozunu atmaya hazır durumda. Porsche 718 Cayman GTS 4.0 ve 2021 718 Boxster GTS 4.0 adını taşıyan modellerin beygir gücü değerleri hayli yüksek.

6 silindirli ve 4.0 litrelik boxer motoru arkada konumlandırma yoluna giden Porsche, 394 beygirlik güç üretebilmeyi başarmış durumda. 718 Spyder veya 718 Cayman GT4’ten 414 beygir güç alındığını hesaba katarsak bu değer hiç de fena değil.

Altı ileri manuel şanzıman sadece standart değil, alıcıların elindeki tek seçenek. Üstelik direksiyonun arkasında bulunmasına alıştığımız F1 vites kulakçıkları da artık yok. Bunun yerine Porsche tarafından geliştirilen Spor Egzoz Sistemi varsayılan olarak tüm modellerde yer alacak. Tıpkı Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM) gibi. Öte yandan aracın GTS 4.0’ın kardeşlerinden 2 santimetre kadar yere daha yakın olduğu bilgisini de paylaşmış olalım.

Mekanik olarak sınırlandırılmış slip diferansiyelin bulunduğu araçların 0’dan 100 km/s hıza çıkması sadece 4.3 saniye alıyor. Çıkabilecekleri en yüksek hız ise 292 km/s olarak sınırlandırılmış.

20 inç büyüklüğündeki hafif alaşımlı jantların siyah renkli olması aracı çok şık kılmış. 235/35 ZR 20 lastikler önde, 265/35 ZR 20 ise arkada konumlandırılmış. Kırmızı renkli altı pistonlu fren kaliperlerinin siyah renkle ahenk içinde olduğunu da belirtmek gerek.

Her iki modelin ABD fiyatının 80 bin dolar bandında olması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version