Süper spor otomobil markaları performans tutkunu müşterilerini memnun etmek için genellikle manuel vitesten şaşmama yoluna gidiyorlar. Porsche de söz konusu manuel vitesin ömrünü uzatmak olduğu zaman üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor doğrusu. Fakat aynı zamanda Zuffenhausen menşeli şirket, bazı müşterilerinin üçüncü pedalla ilgilenmediğinin ve sadece mümkün olan en iyi performansı almaya odaklandığının da farkında.

Pazardaki bu segmentle ilgilenenleri sevindirecek yeni bir gelişmeye imza atan Porsche, bu yılın sonuna dek 718 Cayman GT4 ve 718 Boxster Spyder modelleri için otomatik şanzıman seçeneğini sunacağının müjdesini verdi.

İngiltere menşeli Evo dergisine demeç veren Porsche temsilcisi tarafından duyurusu yapılan bu yeni gelişme, araçlarda artık PDK şanzımanın da opsiyonel olarak sunulacağına işaret ediyor. Boxster ve Cayman’ın en dolu paketlerinin günün sonunda otomatik viteste kullanılabilecek olması kuşkusuz olumlu bir gelişme. Üstelik bu araçların hızlanmasına da olumlu katkı sağlayacak. Altı ileri manuel vitesle ikisi de 0’dan 100 km/ hıza 4.4 saniyede çıkabilen araçlar, PDK şanzımanla bu süreyi daha da kısaltabilecek.

Maksimum hıza da etki ediyor

Otomatik şanzımanın sağlayacağı tek avantaj da bu değil üstelik. Cayman GT4’ün 301 km/s olan maksimum hızı otomatik vites sayesinde 304 km/s’ye yükselebilecek. Çok da ahım şahım bir fark değil, kabul. Ancak yine de bir artı.

Bu arada ilerleyen dönemde Porsche’un Boxster ve Cayman modellerini GTS 4.0 motor seçeneğiyle güncellemesi de söz konusu olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version