Almanya menşeli lüks araç üreticisi Porsche, elektrikli otomobiller için DC akımla çalışan hızlı şarj istasyonu ağını genişletmek üzere düğmeye bastı. Yeni başlatılan proje kapsamında 2019 yılının sonuna kadar ABD genelinde en az 500 adet şarj istasyonunun kurulması hedefleniyor.

Elektrikli otomobil tutkunları tarafından çıkışı merakla beklenen Porsche Mission E yollara çıkmadan önce şarj istasyonu ağının hazır hale gelmesi, araç satışlarının daha da kolay gerçekleşmesine katkı sağlayabilir. Bu noktada Porsche’nin oldukça akıllı bir strateji yürüttüğünü söyleyebilmek mümkün.

Şarj istasyonları Porsche bayilerine kurulacak

Porsche, ABD genelinde toplam 189 adet yetkili bayiye sahip. İlk etapta kurulması planlanan 500 şarj istasyonunun 189 tanesi, bahsi geçen yetkili bayilerin adreslerinde konumlandırılacak. Geriye kalan kabaca 300 şarj istasyonu ise otobanlarda hayata geçirilecek.

Yetkili bayilerden söz açılmışken, bu noktalarda kurulan şarj istasyonlarının aynı anda üç arabayı şarj edebilecek kapasiteye sahip olması planlanıyor. Bunun için bayilerin enerji depolama sistemlerini satın alması şart. Ancak bu sayede istasyonlar 800 V akım ile 350 kW’ye kadar güç aktarabilecekler. 

Bu istasyonları başka elektrikli arabaların kullanıp kullanamayacağı ise henüz bilinmiyor.

6 haneli rakama mal olacak!

Tabii tüm bunlar Porsche için hayli masraflı olacak. Öyle ki sırf yetkili bayi ağında kurulması hedeflenen istasyonların maliyeti için 6 haneli rakamlardan söz ediliyor!

Keza Porsche daha önce de ABD’deki genel merkezinin bulunduğu Atlanta‘da kurulan 6 istasyonun 1 milyon dolardan fazlaya mal olduğunu açıklamıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version