Almanya menşeli lüks otomobil üreticisi Porsche, geçtiğimiz 2019 yılında Güney Kore pazarında 4 bin 200 adet araba satışı gerçekleştirdi. İlk bakışta bu göze biraz az gelebilir, ancak yerel otomobil üreticilerinin hayli güçlü olduğu pazarda bu kadar lüks araba satmak başarı olarak kabul edilebilir.

Porsche Kore CEO’su Holger Gerrman, başkent Seul’de düzenlenen basın toplantısında “Porsche Kore’nin ulaştığı satış rakamları ürün stratejimizin ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. Yakın gelecekte çok güçlü elektrikli, hibrid ve benzinli motorlardan güç alan arabalarımızla model gamını çeşitlendireceğiz” dedi.

Koreliler Cayenne Coupe modelini çok sevdi

2020 yılının ilk yarısında Porsche Kore, şirketin ikonik 8. nesil yeni 911 Carrera modelini görücüye çıkarmıştı. Aynı zamanda tasarımı coupe modellerini andırsa da aslında bir SUV olan Cayenne Coupe, geçtiğimiz Mayıs ayında tanıtılmıştı. Özellikle Cayenne Coupe 3 bin 433 adetlik satış rakamıyla hatırı sayılır bir başarı elde etmişti.

Yeni nesil 911 Carrera’nın fiyatı 141.2 milyon won, yani yaklaşık 117 bin dolardan başlıyor. Cayenne Coupe’nin başlangıç fiyatı ise 113.6 milyon won olarak belirlenmiş. Bu fiyatların Güney Kore için dahi pahalı olduğu söylenebilir.

Yılın ikinci yarısına özel planları açıkladı

Konferans esnasında Gerrmann, 2020’nin kalan yarısında Porsche’un yol haritasını da paylaştı.

Buna göre Cayenne ve Cayenne Coupe’nin hibrid modelleri Güney Kore’ye getirilecek. Aynı zamanda Macan GTS, 911 Targa, Targa 4S Heritage Design Edition ve markanın Kore pazarındaki ilk elektriklisi olacak Taycan da satışa sunulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version