İnternet üzerinden herhangi bir ürün satın aldığınızda, hele ki gelmesini sabırsızlıkla beklediğiniz bir ürünse, sık sık heyecanlanıp kargo takip sayfasını kontrol ettiğiniz olmuştur. Sıraya girerek sıfır otomobil sipariş edenler de birkaç ay boyunca bekledikleri arabaların akıbetini merak ederler, ancak ne yazık ki otomobiller için “kargo takip” servisi yok.

Güzel slogan: “Hayalini Takip Et”

Neyse ki Porsche, “Hayalini Takip Et” adını verdiği yeni servisiyle 911 modelini sipariş eden müşterilerine aracın yolculuğunu Almanya’da üretildiği noktadan başlayıp, Atlantik üzerinden Amerika kıtasına ve yetkili bayiye ulaşana kadar süren kısmını takip edebilmelerini sağlıyor.

Porsche, araba satın almanın çok özel bir an olduğunu ve mümkün mertebe “kişisel” kalması gerektiğini düşünüyor. Bu doğrultuda geliştirilen uygulama, arabanın üretildiği Almanya sınırlarından ayrıldıktan sonraki tüm aşamalarını tek tuşla öğrenebilmeyi sağlıyor. Arabanın yüklendiği geminin adı, bulunduğu konum, limana ne zaman varacağı ve teslimat noktasıyla arasındaki mesafe “Hayalini Takip Et” uygulamasından görüntülenebiliyor.

Sadece belli ülkelerde geçerli

Bunun için Porsche’tan sıfır otomobil sipariş eden müşterilerin kendilerine verilen özel bağlantıyı tıklamaları yeterli. Açılan sayfada 14 farklı aşamada aracın teslimat durumu alıcıları karşılıyor. Siparişin oluşturulması, arabanın üretim bandına girmesi ve çıkması, gemiye yüklenmesi ve yola çıkması gibi aşamalar anbean takip edilebiliyor.

Bu hizmet ilk etapta ABD, Almanya, İngiltere, Kanada, İsviçre ve İspanya’daki alıcılar tarafından kullanılabilecek. İlerleyen dönemde başka ülkeleri de kapsayacak şekilde güncellenmesi söz konusu olabilir tabii.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version