Alman spor otomobil markası Porsche, içinde bulunduğumuz 2018 yılında tam 70 yaşına bastı. Hal böyle olunca şirket bu önemli kilometre taşını kutlamak için retro çizgilerini taşıyan klasik modellerini restore ederek yeniden satışa sunmak suretiyle hayranlarını mest etti.

Porsche Classic tarafından üretilen ve modern Turbo S Exclusive Series modelinden esinlenerek tasarlanan 993 modeli, parlak Altın Sarısı rengine boyandı. Geride bıraktığımız Ağustos ayı içinde görücüye çıkan bu araç, şimdilerde ABD’nin Atlanta eyaletindeki Porsche Deneyim Merkezi‘nde düzenlenen açık arttırma ile yeni sahibine teslim edildi.

37 ayrı teklif verildi

Adını düzenlediği fahiş fiyatlı müzayedelerle bildiğimiz RM Sotheby’s tarafından organize edilen Porsche 70. Yıl Açık Artırma Etkinliği kapsamında satışa sunulan Project Gold isimli bu araba için 10 dakika gibi kısa bir sürede 37 ayrı teklif verildi. Günün sonunda ise 3 milyon 120 bin dolar ile en yüksek teklifi veren gizemli Porsche hayranı, bu muhteşem arabayı satın almaya hak kazanmış oldu.

RM Sotheby’s‘in organizasyon giderleri ve kârını düşersek, satıştan elde edilen 2.94 milyon dolar civarındaki gelir Porsche‘un kasasına değil, hayır amacıyla kurulan Ferry Porsche Vakfı‘na gidecek.

450 beygir güce sahip

993 modelinin altın sarısı rengine boyanan nadir versiyonu Project Gold‘un üretimi tamı tamına 18 ay sürdü. Turbo S‘ten aşina olduğumuz geniş yan hava kanallarıyla dikkat çeken modelde çift turbolu 450 beygir güç üretebilen performans canavarı bir motor yer alıyor.

Sürekli dört çeker olan araç, üretilen bu gücü tekerleklere manuel şanzıman aracılığıyla iletiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version