Dünyanın dört bir yanında kurumsal şirketler yüksek kâr marjıyla tamamladıkları her yılın ardından personelin motivasyonunu arttırmak ve firmaya duyulan bağlılık duygusunu pekiştirmek için kârın bir bölümünü ikramiye olarak çalışanlara bölüştürme yoluna gidiyorlar. Neticede şirketin kâr etmesini sağlayan şey personelin üstün çabası ve özverisi olduğu için kârdan pay almalarından daha doğal bir şey olmamalı, değil mi?

Alman lüks spor otomobil markası Porsche de otomotiv sektöründeki çoğu şirket gibi bu yöntemi uygulayan üreticiler arasında yer alıyor. Çalışanın bulunduğu konum ve maaşının belli bir yüzdesi üzerinden yapılan ikramiye hesabında şirketin ettiği kâr oranı da hesaplanıyor. Ardından maaşla birlikte ikramiye ödemeleri de personelin banka hesabına aktarılıyor.

11 bin dolar ikramiye alacaklar

Geçtiğimiz seneyi satış rakamları açısından gayet başarılı kapatan, hatta rekor kıran Porsche tüm çalışanlarına 11 bin dolar ikramiye dağıtma kararı aldığını duyurdu. 9 bin 700 €‘ya denk gelen bu miktarın büyük kısmı çalışanlara direkt ödenecek, küçük bir kısmı ise emeklilik fonuna aktarılacak.

Bu sayede çalışanlar emekli olduğu zaman normal emeklilik maaşlarının üzerine bir miktar da bu fondan sağlanan para eklenecek.

25 bin personel faydalanacak

Şirketten yapılan basın açıklamasında Porsche’un geçen sene yüzde 10 daha fazla kâr ettiği, toplamda ise 25 bin kadar çalışana ikramiye ödemesi yapılacağı belirtildi. Hatırlanacağı üzere bundan birkaç ay kadar önce de personele Porsche’un 70. yılını kutlamak için 356 €’luk bir ödeme verilmişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version