Geçen sene Alman lüks spor otomobil üreticisi Porsche‘a yedek parça tedarik eden firmalara tamamen elektrikli Taycan’ın crossover versiyonuyla ilgili kritik bir bilgilendirme yapıldı. Buna göre Taycan Cross Turismo isimli crossover modeli 2021’in son aylarına doğru piyasaya çıkacaktı.

Ancak görünüşe göre Stuttgart menşeli marka ilk tamamen elektrikli crossover SUV modelini pazara sürmek için çok sıkı çalışıyor. Her yıl yayınlanan kârlılık raporlarında yer alan en taze bilgiler, Porsche’un Taycan Cross Turismo modelini daha erken davranarak 2020 yılında tanıtacağına işaret ediyor.

Elektrikli modellere ciddi yatırım yapıyor

Porsche bugüne dek hep yüksek performanslı içten yanmalı motorlarıyla biliniyor olsa da, söz konusu elektrikli modeller olduğu zaman akan sular duruyor. Üretimini gerçekleştirdiği tüm modelleri elektrikliye çevirme hedefi belirleyen firma, Taycan’ın bu yılın Eylül ayında tanıtılacağını önceden açıklamıştı.

2025 yılına geldiğimizde Porsche, satışını gerçekleştirdiği modellerin en az yarısının tamamen elektrikli veya plug-in hibrid araçlardan oluşmasını hedefliyor. Öyle ki şirket en ikonik modellerinden Boxster’i dahi elektrikliye dönüştürmekten çekinmeyecek kadar kararlı.

Macan için de geri sayım başladı

Cross Turismo isimli SUV modeli de takip eden sene içerisinde görücüye çıkacak. Ancak kesin bir tarih bilgisi henüz paylaşılmış değil. Öte yandan yeni nesil kompakt SUV Macan‘ın da elektrikli versiyonunun üretileceği elimize ulaşan bilgiler arasında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version