Porsche, yeni nesil Cayenne ve Cayenne S SUV modellerini Bahreyn’e düzenlenen lansmanda görücüye çıkardı. Porsche Centre Bahrain, Behbehbani Brothers ve The Ritz Carlton Hotel ortaklığında düzenlenen bu özel etkinlikle yeni modeller sergilendi.

12.3 inçlik dev dokunmatik ekrana sahip

Porsche İletişim Yönetimi (PCM) adı verilen yeni bir teknolojinin kullanıldığı araç içi eğlence sistemi, ön konsoldaki 12.3 inçlik dokunmatik ekran üzerinden yönetilebiliyor. Ayrıca bu ekran sürücünün araçla ilgili tüm detayları görüntüleyebilmesini de sağlıyor. Bagaj hacmi 100 litreye çıkan modellerin kokpit tasarımı da oldukça göz alıcı bir hal almış.

Üçüncü nesil modellerde güç ve enerji verimliliğinin harmanlandığı yeni nesil motorlar tercih edilmiş. Ayrıca bu motorlara çok dakik olan sekiz ileri Tiptronic S şanzıman eşlik ediyor. Özellikle düşük viteslerde daha hızlı tepki veren şanzıman, spor moduna alındığında yüksek devirlerde çok güçlü performans sergileyebiliyor.

Araçların teknik özellikleri açıklandı

Altı silindirli turbo motora ev sahipliği yapan Cayenne, 450 Nm tork ve 340 beygirlik güce sahip. 100 kilometreye 6.2 saniyede ulaşan aracın ulaşabileceği en yüksek hız ise 245 km/s.

Cayenne S modelinde ise 2.9 litrelik, 440 beygir güce sahip biturbo-şarjlı V6 motor kullanılıyor. Motor gücünde bir önceki modele kıyasla 20 beygirlik artış sağlanmış. 0’dan 100 kilometreye 5.2 saniyede çıkan aracın opsiyonel olarak sunulan Sport Chrono Paketi’nde bu rakam 4.9 saniyeye düşebiliyor. Ayrıca aracın en yüksek hızı ise 256 km/s olarak belirtiliyor.

SUV’ların fiyatları da belli oldu

Yeni tanıtılan Porsche Cayenne ve Cayenne S modellerinin fiyatları da etkinlik kapsamında açıklandı. Buna göre araçlar sırasıyla 81,728 $ ve 99,449 $ ücretle satılacaklar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version