Alman spor otomobil üreticisi Porsche çok sevilen 718 Cayman GT4 Clubsport MR modeli için oldukça ilgi çekici bir body kit geliştirdi. Bu yılki 24 saat sürecek Nürburgring yarışında boy gösterecek olan arabaya özel tasarlanan body kit tamamen yenilenebilir malzemeler kullanılarak üretilmiş. Doğal fiber kompozit malzeme ilk kez body kit yapımında kullanılıyor.

Doğal fiber karışımının kaynağı tamamen yenilenebilir ham maddeler. Yarış arabasının ön ve arka tamponları, ön ve arka spoyleri, marşpiyelleri, difüzeri ve aerodinamik hava kanalları tamamen bu malzemeden imal edilmiş. Ortaya da haberdeki görüntüler çıkmış.

Aslına bakılırsa bu doğal karışımın kullanıldığı bileşenler Porsche tarafından bazı modellerin kapılarında ve arka spoylerinde kullanılmıştı. Fakat bu denli büyük ölçekli bir kullanım 718 Cayman GT4 Clubsport MR modeline nasip olmuş.

Daha sağlam, ekonomik ve hafif

Tabii bu malzemenin tercih edilmesinde tek amaç çevre dostu şirket imajını pekiştirmek veya bu yönde hassasiyeti olan müşterilerin aklını çelmekle sınırlı değil. Metal ve plastik enjeksiyon bükümlü parçalar yerine kullanılan doğal bu bileşenler sayesinde hem hafiflik, hem de sağlamlık elde edilmiş. Ayrıca doğal fiber kompozitin üretiminde daha az enerjiye ihtiyaç duyulduğu için daha ekonomik.

Güvenlik noktasında ise hiçbir endişe duymaya gerek yok. Porsche’un açıklaması bu doğal ham maddenin mukavemet noktasında karbon fibere çok benzediği yönünde. Yani güvenlik ve kalite standartlarına tam manasıyla uyum sağlıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version