Lüks otomobil üreticisi Jaguar‘ın üstü açılabilir F-Type modeline ait fotoğrafları incelediğinizde çoğu görselin ya dağ yollarında, ya da güneşli bir havada sahil kenarında çekildiğini fark edebilirsiniz. Ancak İngiltereli markanın drop-top modeli şimdilerde ralli aracına dönüştürüldü.

Jaguar F-Type Chequered Flag Limited Edition üzerine inşa edilen ve ralli şartlarına uygun bazı özel modifikasyon işlemlerinden geçen araç kesinlikle göz alıcı bir güzelliğe sahip.

70 yıllık çınara saygı

Bu özel ralli aracının geliştirilme amacı, Jaguar’ın 1948 yılında tanıttığı ikonik modeli XK 120‘nin üzerinden tam 70 yıl geçmiş olmasından başka bir şey değil.

Jaguar’ın 70 yıl önce geliştirdi spor otomobilde kullanılan klasik tasarım çizgileri E-Type‘ın yanı sıra bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran XJ220 ve F-Type gibi süper arabalara da ilham kaynağı olmuştu.

Koltuklar iptal, roll cage kurulumu yapıldı

Ralli aracının F-Type Convertible modeli üzerine geliştirildiğini daha önce de belirtmiştik. 2.0 litrelik Ingenium dört silindirli benzinli motoruyla 296 beygir güç üretebilen araba Jaguar Tasarım ve Mühendislik ekibinin özverili çalışması sonucu ortaya çıktı.

Fren ve süspansiyon sisteminin engebeli ralli pistlerine uygun şekilde iyileştirildiği arabada koltuklar iptal edilmiş, roll cage kurulumu yapılmış durumda. Özellikle gece yarışlarında çok işe yarayacak olan, kaputun üzerine konumlandırılmış ışık podu da dikkatlerden kaçmıyor.

Jaguar’ın F-Type ralli aracına ilişkin hazırladığı heyecan verici tanıtım videosunu hemen yukarıdan izleyebilirsiniz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version