Geçtiğimiz ay düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı‘nda ilk kez görücüye çıkan Range Rover SV Coupe, 295 bin 995 dolarlık fiyatıyla ve üç kapılı tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Şimdi ise otomobilin üreticisi Land Rover, otomobil editörlerinin takdirini kazanan modelin fabrikasyon üretime girmeyeceğini ve sınırlı sayıda müşteriye satılacağını açıkladı.

Motor1 editörlerinin Land Rover’in pazarlama müdürü Wayne Darley ile yaptığı görüşmede Land Rover’in bilinçli olarak üretimi sınırlama kararı aldığı öğrenildi.

Darley verdiği demeçte “Jaguar F-Type ve D-Type gibi modeller ilk çıktığında 183 bin 800 dolar civarında satılıyordu. Ancak bugün ikinci elleri 282 bin 700 dolara ancak satın alınabiliyor. Bu sebeple biz de aracı sınırlı sayıda üretmeye karar verdik” dedi.

Özel Araç Operasyonları tarafından geliştirildi

Land Rover bünyesinde faaliyetlerine devam eden ve işleyiş bakımından Mercedes’in AMG markasıyla benzer fonksiyona sahip olan Özel Araç Operasyonları (SVO) isimli birim, Range Rover SV Coupe’yi tasarlayarak müşterilerin beğenisine sundu. Doğal ahşap kaplamalı iç döşemeleriyle lüks bir yatın asfalt üzerinde gittiği izlenimini vermeyi başaran araçta hiçbir masraftan çekinilmemiş. 

Öte yandan arabanın İngiltere’nin Solihull şehrindeki Land Rover fabrikasında yalnızca 999 adetle sınırlı olmak üzere üretileceği de belirtildi. Arabanın parçaları bu fabrikada üretilecek, ancak montajı ise SVO’nun Coventry‘deki genel merkezinde gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl SVO bünyesinde üretilen toplam 4 bin 800 adet otomobil yeni sahibine kavuşmuştu. Jaguar SV Project ve GT4 F-Type modelleri, SVO’nun özel olarak ürettiği modellerden birkaçı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version