Renault’un ülkemizde araç üretimi yaptığı zaten biliniyor. Fakat bazı araçlar var ki hem ülkemizde üretiliyor hem de markanın en popüler araçlarından olmayı başarıyor. Bunlardan birisi olan Renault Clio 4 için de aynı durum geçerli. Sadece ülkemizde sınırlı değil, Avrupa pazarında da çok satan modeller arasında yer alan araç, Türkiye’de üretiliyor.

En azından şimdiye kadar üretiliyordu. Çünkü alınan son kararla beraber marka bir devri daha bitirmiş oldu.

Renault Clio 4 Üretimi Durduruldu

OYAK Renault tarafından Bursa’daki fabrikada üretilen araç, yıllardır üretim bandında yer alıyor. Öyle ki 10 senelik bir geçmişten söz ediyoruz. İlk üretimi Kasım 2011 yılında başlayan seri, bundan böyle üretilmeyecek.

2021 yılından itibaren üretime devam edecek seri ise Renault Clio 5 modeli olacak. Hem yeni Clio modeli hem de yeni hibrit modelinin üretiminin yapıldığını göreceğiz.

Üretim bandında yaşanan bu değişimle beraber satışlarda da yavaş yavaş tamamen yeni nesle geçiş yapılması bekleniyor. Güle Güle yazısı ve mini bir etkinlikle veda edilen serinin, bu kadar süre içerisinde kaç adet olarak üretildiği konusunda da bilgiler paylaşılmış durumda.

Buna göre 10 yıllık süreçte 4.nesil araçtan tam olarak 2.011.881 adet üretildi. Tabii ki bu üretilen araçların tamamı ülkemizde satışa çıkmadı. Üretilen araçların bir çoğu İspanya, İtalya ve Fransa gibi ülkelere de gönderildi.

Hem yurt içinde hem de yurt dışında başarı elde eden aracın üretiminin bitmesi ise seriyi etkilemeyecek. Çünkü eski nesil için üretim bitmiş olsa da yeni nesil için üretim kaldığı yerden doğrudan devam edecek.

Aracın yeni nesli için toplamda kaç adet üretim planlandığı konusunda şimdilik bilgimiz yok. Fakat hemen hemen aynı seviyelerde üretim bekleniyor. Yine yeni neslinde 8-10 sene üretiminin devam edeceği düşünülüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version