Elektrikli araçlara yönelimi arttırmak isteyen Renault yeni kararlar almaya başladı. Önemli kararlara imza atmak isteyen marka, dizel motorlara veda edecek. Geçiş bir anda olmayacak ama kademeli olarak dizel motorların tamamı son bulacak.

Sektörde öncü olan kaynaklardan elde edilen bilgilere göre kademeli geçiş sürecinin hızlandırılması için de her türlü adım atılacak. Dilerseniz paylaşılan bilgilere göre konunun detaylarına ve sürecin nasıl işleyeceğine geçelim.

İlginizi Çekebilir: Mercedes, Araçlarında Renault Motor Kullanmayı Kesecek

Renault Dizel Motorlar Yerine Hibrit Serisine Yöneliyor

Kararın uygulanacağı ilk bölge İngiltere olacak. Kadjar, Clio, Koleos ve Captur modellerindeki dizel motor seçenekleri satıştan kaldırılacak. İngiltere ile başlayacak olan bu kararda sadece Megane modelinde dizel seçenek kalacak ki bu seçenekte emisyon değerleri sınırlandırılmış olan seçenek olacak.

Fransız otomobil devi, İngiltere ile başladığı kararı önümüzdeki hafta uygulamaya koyacak ve Kadjar modelinde 1.5 dizel seçeneğini kaldırarak adım atacak. Yıl bitmeden Clio ve Captur modellerinde de aynı durum geçerli olacak.

Tüm modellerde hibrit seçenek ve 1.3 benzinli motor seçenekleri kalacak ki zaten en çok satan modeller de bunlar gibi gözüküyor. Dizel seçeneğinin yer alacağı tek araç olan Megane ise sadece Euro 6d standartlarında olan motoru kullanabilecek ki bu bile önemli bir sınırlama demek oluyor.

İlk etapta İngiltere’de geçerli olacağı söylenen bu kararın iki nedeni var. Birincisi elektrikli ve hibrit olan araçlara artan yönelim. Gelecek elektrikli otomobillerde ve en köklü araç devlerinden biri olan Renault bunu biliyor. İkinci neden ise emisyon değerleri. Dünya genelinde emisyon standartları katılaşmaya başladı. Ülkeler yüksek karbon salınımı istemiyor ve denetimler, kurallar artıyor.

Aslında Renault tam zamanında hamle yapmakta. Dün paylaştığımız bir haberden alıntı yapmak istiyorum. Bu haberde Mercedes tarafından kullanılan 1.5 dizel Renault motorlarının yerine Mercedes’in kendi motorlarını geliştirmeye başladığını belirtmiştik. Doğrudan alınan kararla ilişkili gibi gözüküyor. Anlayacağınız bazı dengeler değişmeye başlamış.

Bundan sonraki süreçte hangi ülkelerden dizel araçların kaldırılacağı zaman içerisinde belli olacak. Markanın hibrit modelleri daha çok anılacak gibi duruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version