Renault, diğer birçok otomobil markasında olduğu gibi dönüşümü elektrikli otomobillerden yana tercih eden markalardan birisi oldu. Marka yaptığı açıklamalarda, bundan sonra gelecek olan araçlarda daha çok elektrikli modellere yöneleceğini de net olarak söyledi. Renault Megane E-Tech Electric ise tüm bu açıklamaları destekleyen ilk elektrikli modellerden biri olacak.

Münih Otomobil Fuarı kapsamında tanıtılması da beklenen aracın bugün itibariyle şu ana kadar ki en net görselleri de ortaya çıktı. Araç sürüş sırasında gözüktü ve yapısı konusunda da bize çok önemli ipuçları sağlamış oldu.

Renault Megane E-Tech Electric Nasıl Bir Araç Olacak?

Bir kere şunu söyleyelim ki her ne kadar yeni model yüzünü göstermiş olsa da şimdilik kamuflaj sınırları geçilmiş değil. Aracın hemen her yerinin kapatıldığını görüyoruz. Desenli olarak kullanılan kamuflaj, serinin birçok noktasının gizli kalmasına neden oluyor.

Yine de far detayları, logo detayları gibi detayları alabildik. Seri ön kısımda yeni marka logosunu ışıklandırılmış bir şekilde sunacak gibi. Ayrıca incecik gündüz LED’lerini görüyoruz. Arka kısımda ise yine ince stop lambaları kendisini gösteriyor.

Yine arka kısımda marka logosunun da net olarak gözüktüğünü söylemek lazım. Onun dışında geniş lastikler ve geniş jantların kullanılacağını da anlamış bulunuyoruz. Aracın yapısından çok net anlaşılmıyor ama serinin CMF-EV platformundan yükseleceğini de bir kez daha hatırlatmak isterim.

Yine tasarım ortaya kesinlik kazanmadığı gibi teknik özellikler de kesinlik kazanmış değil. Tabii ki tahminlerimiz var. Aracın 450 km menzil değeri olması bekleniyor. Hızlı şarjı destekleyen bataryalar, 300 Nm tork değerinde ve 217 beygir gücünde olan motoru besleyecek.

Bunlar ilk bilgiler. Yakında düzenlenecek olan otomobil fuarı kapsamında yeni bilgilerin de gelmesi bekleniyor. Bakalım seri bizlere daha neler getirecek? Markanın elektrikli dönüşümü nasıl sonuç bulacak?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version