Fransız otomobil markası Renault’un Dieppe şehrindeki fabrikasını kapatacağı haberini duyduğumuzda hepimiz üzüldük. Koronavirüs salgını nedeniyle diğer tüm otomobil üreticileri gibi satışları bıçak gibi kesilen marka, çatısı altında bulundurduğu Alpine markasının üretildiği Dieppe fabrikasını tasarruf tedbirleri kapsamında kapatma kararı almıştı.

Tabii fabrika kapanınca zaten satış rakamları pek iç açıcı olmayan Alpine markasının da sonunun geldiğini düşünmüştük. Ancak görünen o ki Alpine için halen daha umut var.

Son sözü yeni Renault CEO’su söyleyecek

Autocar’da yer alan bir habere göre Alpine markası hayatta kalmaya devam edecek. Ancak marka ilerleyen dönemde sadece tamamen elektrikli otomobil üretimine geçebilir. Tabii bu henüz kesinleşmiş bir karar değil. Autocar’a göre markanın kaderiyle ilgili son sözü yeni Renault CEO’su Luca di Meo görevine Temmuz ayında başladığı  zaman söyleyecek.

Aslında bu fikir gayet mantıklı. Tam elektrikli otomobil modelleri, Alpine gibi hafifliği ve basitliğiyle öne çıkan bir markaya çok yakışırdı doğrusu.

Efsane A110 modelinden esinlenildi

Bu arada Alpine’in Dieppe fabrikasında ürettiği tek model A110. 60’lı yılların efsane modeli A110’dan esinlenerek tasarlanan ortadan motorlu araba 1.8 litrelik dört silindirli bir güç ünitesine ev sahipliği yapıyor.

Renault’un halihazırda ürettiği Zoe ve Twizy gibi tam elektrikli modeller gelecekte Alpine markasıyla satışa sunulabilir. Veya Alpine sadece performans odaklı elektrikli araba üretimine de odaklanabilir. İhtimaller çok fazla.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version