Kalabalık aileler tarafından da kullanılmaya müsait olmasına rağmen Renault Trafic modeli ülkemizde daha çok KOBİ ve esnafların ilgi alanında. Renault ise şimdilerde Fransa’nın Sandouville şehrindeki fabrikasında ürettiği aynı modelin bir de Mitsubishi markasını taşıyan versiyonunu geliştirme kararı aldı. Aslında bu pek de şaşırtıcı bir karar sayılmaz, çünkü benzer işlem halihazırda Nissan ve Fiat için yapılıyor.

Mitsubishi logolu minibüs Güneydoğu Asya pazarına ihraç edilecek. Renault ve Nissan arasındaki ittifaktan yayınlanan son basın bülteninde bölgesel olarak yeniden yapılanmaya gidildiği belirtilmişti. Yapılanmanın ilk meyvesi ise Mitsubishi logosunu taşıyan Trafic modelinin üretilmesi olmuşa benziyor.

Öte yandan aynı fabrikada Mitsubishi markasını taşıyacak olan Trafic’in seri üretim bandına girmesi, Mitsubishi’nin maliyetlerini azaltmasına da katkı sağlayacak. Çünkü fabrikada halihazırda Nissan NV300 ve Fiat Talento, Trafic ile beraber üretiliyor.

PSA Grubu’nun Alman otomobil markası Opel’i satın almasının ardından Trafic’in aynısı olan Vivaro’nun üretimine son verilmişti. 2018 yılında alınan bu üretimi sonlandırma kararına kadar Vivaro da benzer yöntemle banttan iniyordu.

Hem yolcular, hem de KOBİ’ler kullanıyor

Geçtiğimiz yıl Renault dünya genelinde 103 bin 204 adet Trafic modeli sattı. 2018’le kıyasladığımızda bu yüzde 6’lık bir artışa işaret ediyor. Toplam satışların 88 bin 189’u ise sadece Avrupa kıtası genelinde gerçekleştirildi. Bunun dışında dünya genelinde satılan tüm Trafic’lerin yüzde 85’i ticari versiyonlardan oluşuyordu. Geri kalan yüzde 15’lik dilim ise yolcu tipi modellerden oluşuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version