Fransız otomobil üreticisi Renault, çok tutulan Clio modelinin Türkiye’deki üretimini arttırma kararı aldı. Şirket ve endüstri kaynaklarından Reuters‘e verilen demeçlerde Renault’un en çok satan modelleri arasında yer alan Clio’nun Bursa’daki fabrikada üretimine hız kazandırılacağı belirtildi.

Fransız hükümeti taş koymuştu

Renault’un en büyük hissedarı konumunda olan Fransız hükümeti, Clio üretiminin tamamının Fransa dışına taşınmasından rahatsızlık duyarak bu planın rafa kaldırılmasına yol açmıştı.

Türkiye ile yaşanan politik çekişmenin de önemli rol oynadığı bu gelişme şimdilerde tersine dönmek üzere. Bunun en büyük sebebi, Fransız Clio üretiminin yerini elektrikli modellere bırakması.

Clio, Golf’ten hemen sonra geliyor

İlk kez 1990 yılında görücüye çıkarılan ve bugüne dek 15 milyon adetten fazla satmayı başaran Renault Clio, Volkswagen Golf’ten sonra Avrupa’nın en çok satan ikinci arabası olmayı başarmış durumda.

Beşinci nesil Clio modellerinin yüzde 94’lük bir kısmı şirketin Bursa ve Slovenya’nın Novo Mesto fabrikalarında üretiliyor. Geriye kalan yüzde 6’lık kısım ise Fransa’nın başkenti Paris’in batısındaki Flins fabrikasında üretim bandından iniyor.

Bursa ana fabrika olacak

Reuters’e konuşan ve ismini açıklamak istemeyen bir kaynak, “Bursa yeni Clio’nun üretileceği ana fabrika olacak. Novo Mesto fabrikası da Bursa’yı takip edecek. Bu iki fabrika talebe yetişmekte zorlanırsa Flins fabrikası devreye girecek” dedi.

Ancak konuyla alakalı açıklamasına başvurulan Renault sözcüsü herhangi bir detaya girmekten kaçınıp “Çalışmalar halen daha devam ediyor. Herhangi bir şey söyleyebilmek için henüz erken” demekle yetindi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version