Renault, 2017’de 11. sezon arka arkaya Red Bull’a motor sağlıyor fakat şirket hala kendi F1 takımını şekillendiriyordu. 2015 sonunda Lotus’tan kalanları satın aldılar. Fernando Alonso’nun 2005 ve 2006’da şampiyonluk kazandığı ekipten sadece personel seviyesindeki isimler kalmıştı.

Bu yılın RS17’si yarış kazanan bir araç değil fakat yeni pilotları Nico Hulkenberg büyük bir adım oldu. Jolyon Palmer ikinci otomobilde zorlanıyor ve sezon ortasında Robert Kubica’nın geleceği yönünde dedikodular dönüyor.

Robert, 2011’de ciddi ralli kazası sebebiyle sağ koluna hasar vermişti ve ozamandan beri F1’de yok. Ancak Haziran ayı içerisinde Renault için teste katıldı.

Herhangi bir tur zamanı açıklanmadı ama takım elemanları, “çok hızlı” değerlendirmesini yaptılar.

Renault’nun F1 Geleceği’nde Neler Var?

Daha ileride neler var? Renault, 2027’de sporda kalmaya devam ederse F1 otomobili böyle görünecek: Fütüristik, ultra alçak ve polikarbon cama ile aktif aerolara sahip olacak.

Renault’nun konsepti aynı zamanda dört tekerlekten çekişe ve yönlendirmeye sahip. Pistten tamamen elektrikli motorla geçiyor. Aynı zamanda, kaza veya sarı bayrak gibi durumlarda otonom sürüş modu devreye girebiliyor.

Renault bunun pist güvenliğini oldukça arttırdığını iddia ediyor, fakat fanlar açısında tartışmalı olabilir…

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version