25 Temmuz 2018’de hayata gözlerini yuman FCA CEO’su Sergio Marchionne‘in uluslararası dev otomobil üreticileriyle mücadele etmenin tek yolunun güçleri birleştirmek olduğunun altını çizmesi henüz akıllardan silinmiş değil. Fiat ve Chrysler‘in tek bir çatı altında toplanması gerçekten de her iki firmaya ciddi avantaj sağlamış durumda. Şimdilerdeyse Renault da bu çatıya dahil olmak için girişimlere başlamış bulunuyor.

Financial Times‘da yer alan habere göre Renault, halihazırda Mitsubishi ile birlikte ortaklaşa hareket ettiği Nissan ile tek bir marka olarak birleşmek istiyor. Önümüzdeki 12 ay içinde gerçekleşmesi planlanan bu birlik sağlandıktan sonra ise ikilinin yeni bir hedefleri daha olacak: Fiat Chrysler ile birleşmek!

Ghosn çağının izleri siliniyor

Renault, Nissan ve Mitsubishi‘nin başı şu sıralar birliğin eski başkanı Carlos Ghosn‘un tutuklanmasıyla ağrıyor. Renault’un yönetim kurulu üyesi Jean-Dominique Senard‘ı direksiyonun başına geçiren üçlü firma, Ghosn sonrası için yeni stratejik planlar kurmaya başladı bile.

2022’ye kadar 10 milyar Euro kazanmak ve dünya çapında 14 milyon araba satmak gibi Ghosn’a ait hedefler ise rafa kaldırılmış durumda.

Devlerle ancak bu şekilde mücadele edebilecekler

Birliğin yeni başkanı Senard’ın ise gerçekçi ve basit bir hedefi var: Ghosn’un yapamadığını başarıp Renault ve Nissan‘ın tam birleşmesini sağlamak. Senard bu sayede Volkswagen ve Toyota gibi uluslararası pazarlarda satış rekorları kıran markalarla mücadele edebileceklerini düşünüyor olsa gerek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version