Karbon fiber kaporta bileşenleri üzerine ihtisas kazanan SpeedKore tarafından modifiye edilen 1974 model BMW 3.0 CS modeli, Iron Man ve Sherlock Holmes serisiyle akıllara kazınan ünlü aktör Robert Downey Jr. tarafından satın alındı. Aslına bakılırsa bu araç özel olarak Downey Jr. için geliştirildi ve neredeyse sil baştan restore edildi.

Oyuncunun arabaya ne kadar para ödediği henüz bilinmiyor, ancak çok yüksek bir meblaj olduğunu tahmin etmek güç değil.

BMW’nin eşine nadir rastlanan bu modelinin metal gövdesi korundu, tampon ve çamurluklarda ise karbon fiber malzeme kullanıldı. Gösterge paneli ve direksiyon başta olmak üzere aracın içinde var olan ahşap malzemeler de elden geçirildi ve ilk günkünden daha gösterişli hale getirildi. Aynı şekilde arka spoyler de dayanıklı ahşaptan oluşuyor.

Arabanın dış rengi tuğla kırmızısı tonunda. Kabin içi koyu kahverengi renginde ve dış tonla güzel bir ahenk oluşturuyor.

Tam bir canavar: 311 beygir gücünde

Bunların dışında geriye kaputun altındaki motor ve şanzıman kalıyor. E34 jenerasyonu BMW M5’lerde kullanılan S38 altı silindirli motordan güç alan araba 311 beygir güç üretiyor.

Normalde 3.0 CS’de 180 beygirlik bir motor yer alıyor, ancak aracın Amerikan versiyonu çok daha güçlü. Tüm bu güç tekerleklere 4 ileri otomatik şanzıman aracılığıyla aktarılıyor.

Bilstein marka amortisör, altı pistonlu Brembo ön fren ve dört pistonlu arka fren tertibatı da arabadaki yerini almış. HRE C109 jantlar ise gayet güzel duruyor. Titanyum grisi renginin kaportayla uyum sağladığını söyleyebilmek mümkün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version