Rolls Royce‘un tasarım şefi Giles Taylor, geçtiğimiz Haziran ayında lüks otomobil üreticisinden ayrıldığını kamuoyuyla paylaşmıştı. Alternatif iş imkânlarının peşinde koşacağını açıklayan Taylor şimdilerde Uzakdoğu‘ya, Çin’e taşınmış bulunuyor. 6 yıl boyunca İngiltere menşeli Rolls Royce‘un Münih’teki biriminde görev alan Taylor ve ekibi, şirket bünyesinde çalıştığı sürede üstü açılır Dawn modeliyle birlikte ikinci nesil Phantom ve Cullinan SUV‘u geliştirmişti.

Ülkenin en büyük üreticilerinden biriyle çalışacak

Çin’in en büyük üç otomobil üreticisinden biri olan FAW Grubu, Taylor’un şirket bünyesinde Tasarım Birimi Başkanı ve Tasarımdan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak görev alacağını duyurdu.

FAW halihazırda birçok otomobil markasını bünyesinde barındıran dev bir kuruluş. Grubun en lüks markası ise Hongqi. Taylor da Hongqi markası için lüks otomobiller geliştirmeye, tasarım stratejileri ve özgün tasarım konseptleriyle şirkete katkı sağlamaya başlayacak. Bu sebeple ilerleyen süreçte markaya ait yeni lüks modellerin tanıtımına şahit olabiliriz.

Köklü ve lüks bir marka

Bu arada Hongqi kelimesinin Türkçe’de “Kırmızı bayrak” anlamına geldiğini belirtelim. Çin’in en eski ve meşhur otomobil markası olan Hongqi’yi 1958 yılında FAW Grubu yöneticileri ülkenin komünist lideri Mao Zedong için geliştirmişti. Sonrasında ise sadece üst düzey devlet erkanı Hongqi modellerini kullanmıştı. 1981’e kadar üretim bandında kalan aracı FAW en son 1993 yılında yenileyerek Lincoln Town Car platformu üzerine inşa etti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version