İtalyan süper spor otomobil üreticisi Bugatti, son ürettiği hiper araba modelini geçtiğimiz Mart ayından 2019 Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıkarmıştı. Fuardaki model henüz üretim bandından inmemişti, sadece bir maketten ibaretti.

La Voiture Noire ismini taşıyan bu model, ikonik Type 57 SC Atlantic aracına bir saygı ve hürmet göstergesi olarak Bugatti mühendislerinin elinden çıkmıştı. Şimdilerdeyse bu nadir süper arabanın vergiler dahil 18.6 milyon dolar ücret karşılığında satıldığı bilgisi paylaşıldı.

Haber henüz teyit edilmiş değil

Şuan için aracı satın alan kişinin kimliği resmen paylaşılmış değil. Fakat Daily Mail, İspanyol web sitesi Marca.com’a dayandırdığı haberinde aracın yeni sahibinin dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo olduğunu belirtti.

Daha önce de belirttiğimiz üzere haber şuan kesinlik kazanmış değil. İngiliz günlük gazete Daily Mail haberinde başka kaynaklara atıfta da bulunmamış. Öte yandan Marca.com’un haberini incelediğimizde de bu bilginin nereden temin edildiği bilgisine ulaşamıyoruz.

Bugatti’nin çok sıkı hayranı

Fakat şu da bir gerçek ki, Ronaldo çok sıkı bir Bugatti hayranı. Özellikle sosyal medya hesabını incelediğimizde Bugatti’yle alakalı birçok paylaşıma ulaşabilmek mümkün. Dünyanın en çok kazanan futbolcularından birinin dünyanın en pahalı ve nadir araçlarından birine sahip olması pek de mantıksız durmuyor.

Son olarak dört turbolu W16 motoruyla 1,500 beygir güç üretebilen performans canavarı La Voiture Noire‘de kullanılan karbon fiber gövdenin tamamen el yapımı olduğunu belirtmekte de yarar var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version